Jaquet Droz prezintă al cincilea element

0
629
Jaquet Droz Petite Heure Relief Dragon

Jaquet Droz a prezentat o nouă creație – Dragonul – una dintre puținele creature mitice care are atât o natură terestră, cât și cerească. Această reptile înaripată, care locuiește pe pământ și aer, este o sursă nesfârșită de inspirație în cadrul legendelor și poveștilor de pretutindeni. Dragonul transcede culturile și mileniile, din Africa și până în țările nordice, trecând prin Asia și, în mod particular, pe teritoriul Chinei.

Jaquet Droz Petite Heure Relief Dragon (front)

Astăzi, Jaquet Droz prezintă o interpretare exclusivistă a Dragonului de Pământ, al cincilea element din ciclu de șaizeci de ani din calendarul traditional chinezesc. Pentru această nouă creație, realizată într-o ediție limitată la doar opt piese (Numerus Clausus), Jaquet Droz și-a ales una dintre cele mai cunoscute ceasuri ale sale: Petite Heure. Cu cadranul centrat în dreptul orei 12, ceasul oferă o suprafață mai mare pentru magia Ateliers d’Art. Spațiul este folosit pentru reprezentarea “Petite Heure Minute Relief Dragon”, acesta fiind realizat cu ajutorul unei tehnici denumite “Spiderman”. Cadranul, realizat în nuanțe de maro, ocru și vișiniu, este polișat manual, fiecare piesă fiind unică în nuanțele sale.

Jaquet Droz Petite Heure Relief Dragon (mecanism)

Cadranul de mici dimensiuni este realizat în onix negru cu doi indecși din aur roșu. Precum o comoară prețioasă, în perfecta armonie cu cadranul, un șir de mărgele din onix, simbol al bunăstării, al norocului și prosperității. În centrul cadranului, Dragonul Pământului este reprezentat în relief, pe suprafața ceasului. Gravat manual în aur galben (de 18K), miticul animal pare să treacă peste și pe sub cadran – în mai multe puncta – încercuit de simbolul focului prin carcasa de 41 mm, realizată din aur roșu de 18K. Fiecare detaliu al Dragonului sunt realizate manual, piesele jucându-se cu lumini și umbre, cu reflecții care dau viață unei opera cu adevărat “animate”, în sens etimologic: înzestrată cu suflet.

Jaquet Droz Petite Heure Relief Dragon (spate)

Creația continuă în partea din spate cu greutatea oscilantă, aceasta fiind împodobită cu o gravură din aur a corpului Dragonului. Așadar, mecanismul ceasului este împletită cu trupul reptilian al creaturii, oferind iluzia că sunt un întreg, împărtășind aceeași inimă. Cu o rezervă de putere de 68 ore, mișcarea automată este completată de un arc de balans din siliciu și decorată cu Côtes de Genève, ceasul fiind rezistent la schimbările de temperatură și câmpurile magnetice. Ceasul este însoțit de un certificat de autenticitate semnat de artizanii manufacturii, cei care au oferit talentul și pasiunea în realizarea acestei piese, întruchipând “Philosophy of the Unique” atât de apreciată la Jaquet Droz.

Detalii aici: JAQUET DROZ

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.