Jaguar prezintă modelul E-Type Zero

0
19
Jaguar E-Type Zero

Jaguar – probabil mulți dintre dumneavoastră își aduc aminte de autoturismul (incredibil de frumos) utilizat de Prințul Harry și Meghan Markle în cadrul recepției oferite la Castelul Windsor, acest exemplar devenind unul dintre cele mai comentate automobile de la acea vreme. Denumit Jaguar E-Type Zero, automobilul a fost introdus ca prototip în cursul anului trecut de divizia Jaguar Classic – alături de versiunile restaurate “Reborn” ale acestei mașini sport iconice.

Recent, constructorul britanic a anunțat că urmează să construiască și să comercializeze o serie limitată a modelului electric E-Type Zero – compania oferind și posibilitatea conversiei electrice pentru actualii proprietari de modele E. Conversia electrică a modelului E inlouieste transmisia manuală cu patru trepte și motorul de 4.2 litri, noua transmisie fiind împrumutată de la noul I-Pace.

Distribuția greutății rămâne aproape neschimbată față de modul cum a fost proiectat acest model, dar sistemul de propulsie electrică oferă mașinii mai multă putere și un cuplu mai mare față de original. Bateria de patruzeci de kWh urmează să poarte amprenta iconicului model XK, producătorul britanic menționând că autonomia acestui vehicul este de aproximativ două sute șaptezeci și cinci de kilometri.

De asemenea, Jaguar oferă garanția că fiecare parte a procesului de conversie electrică este complet reversibil. “Am fost impresionați de reacția pozitivă pe care ne-au oferit-o pasionații mărcii Jaguar la prezentarea conceptului E-Type Zero”, a declarat domnul Tim Hanning (Director în cadrul Jaguar Land Rover Classic). “Oferirea în viitor a plăcerii de a deține o mașină clasică constituie o misiune importantă pentru divizia Jaguar Classic”, completează domnul Hanning. Închei prin a anunța că au fost demarcate deja pre-comenzile, primele livrări fiind anunțate pentru vara anului 2020. Mai multe detalii aici (www.jaguar.com).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here