Jaguar Classic prezintă E-Type 60 Collection!

0
134
Jaguar E-Type 60 Collection

Jaguar E-Type debuta oficial pe 15 martie la Salonul Auto de la Geneva, reacția publicului fiind una atât de puternică, încât constructorul – cu sediul în Coventry (UK) – a decis să trimită și al doilea model E-Type – un roadster – la Geneva. Șase decenii mai târziu, Jaguar aduce un omagiu celor două modele legendare: un coupé realizat în Gunmetal Grey “9600 HP” – condus de Bob Berry – și British Racing Green Roadster “77 RW” – condus de Norman Dewis – căruia i s-a spus să “renunțe la tot” pentru a ajunge la Geneva a doua zi.

Jaguar E-Type 60 Collection (Roadster – 77 RW)

Modelele E-Type 60 Collection, care sunt vândute împreună – un coupé E-Type 60 edition și un roadster E-Type 60 Edition) sunt finisate în tonuri de culoare exclusive: Flat Out Grey și, respectiv, Drop Everything Green. Cele două nuanțe sunt inspirate de culorile originale din 1961 și nu vor fi utilizate pe niciun alt model de Jaguar. De asemenea, mașinile dispun de elemente unice de design E-Type 60 – dezvoltate împreună cu Julian Thomson (Director Design al mărcii) – alături de îmbunătățiri subtile pentru o mai bună manevrabilitate: cutie de viteze manuală cu cinci trepte, sistemul Jaguar Classic Infotainment cu navigație prin satelit și conectivitate Bluetooth.

Mai multe știri premium AICI

Cel mai distinctiv aspect – din punct de vedere vizual – vizual al fiecărui autovehicul îl reprezintă gravura aristului King Nerd pe consola centrală, amintind de traseele urmate de vehiculele originale între Coventry și Geneva, fiecare piesă de artă necesitând peste o sută de ore de muncă manuală și într-o totală colaborare cu viitorul proprietar. Comentând lansarea ediției, Dan Pink (Director Jaguar Classic) a spus: “La șaizeci de ani de la prezentarea celor două autovehicule, echipa noastră readuce în atenție modelele E-Type. Denumită E-Type 60 Collection, ediția demonstrează atenția la detalii depusă de designerii, inginerii, meșteșugarii și partenerii noștri”.

Jaguar E-Type 60 Collection (Coupé – 9600 HP)

“Detaliile deosebite, combinate cu o funcționalitate mai bună, ne confirmă că cele două E-Type vor fi râvnite și savurate în deceniile următoare de către proprietarii lor, începând cu realziarea traseului dintre Coventry și Geneva – o data în viață – pentru cei șase clienți și oaspeții lor din vara anului 2022”, completează D. Pink. Rafinate de experții mărcii, mașinile E-Type 60 Collection combină calitatea impecabilă cu cunoștiile de excepție ale inginerilor britanici. Cea mai semnificativă îmbunătățire o reprezintă cutia de viteze manual, special dezvoltată pentrua ceastă ediție, care se prezintă cu sincronizare pe toate rapoartele și cu o durabilitate mult mai mare.

Mai multe știri auto AICI

Motorul XK – cu șase cilindri, de 3,8 litri și care dezvoltă o putere de 265 CP – beneficiează de un radiator autentic din aliaj (realizat în stil 1961), cu ventilator electric de răcire și aprindere electronica, precum și cu un sistem de evacuare polișat din oțel inoxidabil. Fiecare mașină dispune de o hartă a traseului – care trasează locațiile cheie de-a lungul drumului parcurs de Bob Berry – un desen al modelului E-Type și cuvintele: “I thought you’d never get here”, acestea amintind de reacția fondatorului Jaguar – Sir Williams Lyons – la sosirea lui Bob cu câteva minute înainte de prezentarea oficială a celor două mașini din 1961. Detalii Jaguar Classic AICI.

Ți-a plăcut acest articol? Abonează-te la newsletter-ul The Gentleman’s Journal pentru mai multe informații AICI

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here