Jaguar E-Pace, dinamic, electrificat și conectat

0
113
New Jaguar E-Pace

Jaguar a prezentat publicului noul model E-Pace, automobilul fiind disponibil cu un exterior restilizat și interior îmbunătățit, cel mai nou sistem multimedia Pivi Pro, arhitectură nouă și o gamă de motorizări puternice și eficiente (inclusiv o variantă hibridă avansată, cu conectare la priză). Astfel, Jaguar E-PACE devine mai impunător, conectat, rafinat și mult mai eficient. O component principală o reprezintă și noua motorizare P300e PHEV, aceasta îmbinând motorul Ingenium (benzină) de 1,5 litri cu un motor electric care antrenează puntea spate.

Jaguar E-Pace (exterior)

Cu o putere de 109 CP, automobilul are o autonomie de circa 55 km – în modul EV – și un consum de combustibil de 2.0 l/100 km. Interiorul oferă posesorilor cel mai nou sistem multimedia Pivi Pro, care asigură un control intuitiv la sistemelor vehiculului, meniuri simplificate și conectivitate îmbunătățită, inclusiv actualizări software prin Wi-Fi. De altfel, actualizările designului exterior conferă SUV-ului compact și performant Jaguar o ținută mult mai impunătoare și un aspect luxos. În partea din față, modificările includ o grilă inferioară redesenată, care încorporează elemente specifice. Grila de radiator nouă, de tip fagure, are un design inspirat de sigla mărcii, în timp ce prizele de aer laterale includ sigla Jaguar.

Jaguar E-Pace (planșă bord)

Interiorul noului E-Pace devine mult mai luxos, excelent conectat și extrem de rafinat. Elementul fundamental o reprezintă ecranul tactil HD curbat, cu diagonala de 11,4 inch, integrat în centrul planșei de bord, care controlează noul sistem multimedia Pivi Pro. Ecranul este tratat chimic și include 2 straturi; unul heliomat și altul care diminuează urmele amprentelor. Julian Thomson (Director de Design Jaguar), a menționat: “Noul E-Pace se remarcă prin elemente cheie de design specifice gamei de modele Jaguar, cu un exterior îmbunătățit și detalii de finisare noi și atrăgătoare la interior. Toate acestea asigură celui mai nou model un aspect mai matur, păstrând în același timp atuurile specifice unui SUV compact și performant.”

Interiorul axat pe nevoile șoferului facilitează acum accesul la zona de depozitare mai generoasă, datorită noului selector de viteze, această zonă având inclus și încărcătorul wireless cu o putere de 15 W. Comenzile sunt îmbrăcate în materiale noi, pentru a asigura lux și confort sporite. Noul selector de viteze este mai scurt și mai lat și are partea superioară finisată cu o cusătură inspirată de bila de cricket, în timp ce partea inferioară este realizată din metal atent prelucrat, pentru o senzație mai plăcută la atingere. Atenția acordată materialelor utilizate se remarcă și în cazul ornamentelor metalice ale difuzoarelor și fantelor de ventilație, care împreună cu elemente precum butoanele rotative metalice conferă o calitate premium interiorului.

Jaguar E-Pace (selector viteze)

De asemenea, cea mai nouă tehnologie multimedia Pivi Pro poate fi accesată cu ajutorul noului ecran tactil HD curbat, cu diagonala de 11,4 inch. Principalele avantaje sunt claritatea îmbunătățită, ecranul fiind de 3 ori mai luminos și cu 48% mai mare decât ecranul anterior, iar meniurile simplificate permit șoferilor să vizualizeze până la 90% dintre comenzile curente în ecranul principal, având nevoie de cel mult 2 accesări. Pentru o pornire foarte rapidă, serviciul multimedia Pivi Pro dispune de propria sa sursă de alimentare, astfel încât navigația să fie disponibilă imediat ce șoferul se urcă la volan, iar aplicațiile incluse, precum Spotify, Deezer și TuneIn, permit ascultarea muzicii favorite fără conectarea telefonului mobil.

jaguar E-Pace (detalii spate)

În fine, cu ajutorul tehnologiei Nanoe, ionizarea aerului din habitaclu îmbunătățește calitatea aerului, prin eliminarea alergenilor și mirosurilor neplăcute. Sistemul avansat include filtrare PM2.5, care captează particulele ultrafine (inclusiv PM2.5), la simpla apăsare a butonului „Purify”, pentru a îmbunătăți starea de sănătate și confortul pasagerilor. Totodată, noul E-Pace este echipat, pentru prima dată, și cu oglindă retrovizoare interioară ClearSight. Sistemul asigură un confort îmbunătățit, oferind șoferului o vizibilitate neobstrucționată în spate. Utilizând o cameră video cu lentilă superangulară, sistemul transmite imagini unui ecran de înaltă definiție de pe oglinda retrovizoare interioară fără ramă. Detalii aici: JAGUAR ROMÂNIA

Mai multe informații aici: WATCHES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here