Jaguar XF: elegant, luxos și mai conectat

0
652
Jaguar XF Sedan

Jaguar XF se remarcă printr-un exterior îmbunătățit și un interior complet nou – realizat cu materiale luxoase și tehnologii moderne, sedanul fiind imaginea designului și tehnologiei britanice contemporane. Exteriorul autovehiculului se remarcă printr-o bară față nouă, cu prize de aer mai mari și mai coborâte, care conferă o atitudine dominantă. O impresie care este accentuată de grila față mai lată, cu design de tip fagure, specific modelelor Jaguar clasice, în timp ce farurile subțiri, cu lumini de zi (DRL) în formă de dublu “J” sunt disponibile opțional cu tehnologie Pixel LED.

Jaguar XF Sedan (lifestyle)

În ce privește designul, XF se remarcă printr-o serie de elemente care conferă un aspect mai dinamic, în timp ce toate modelele sunt disponibile cu pachetul exterior Black – sporind aspectul sportiv. În interiorul cabinei, Jaguar XF dispune de elemente noi și luxoase, conectivitate îmbunătățită și silențiozitate sporită. Designul postului de conducere este dinamic și mai axat pe cerințele șoferului. O consolă centrală nouă, sportivă, se încadrează perfect în planșa de bord și încorporează un încărcător wireless cu amplificator de semnal. Elementul fundamental al noului interior este ecranul tactil curbat – 11,4 inch – integrat perfect într-o carcasă din magneziu, care controlează noul sistem multimedia Pivi Pro.

Jaguar XF Sedan (interior cabină)

Finisajele sunt din esențe naturale, cu ornamente din lemn și aluminiu, acestea venind să îmbrace marginea superioară a ușilor și toată lățimea planșei de bord. Scaunele dispun de perne mai late, funcții de masaj inedite și o acoperire mai mare a zonelor încălzite și ventilate. Sigla Jaguar este ștanțată pe toate tetierele, iar etichetele “Est.1935 Jaguar Coventry” de pe tapițerie subliniază tradiția mărcii. Totodată, o gamă de tehnologii avansate asigură sănătatea și confortul tuturor pasagerilor. Cu ajutorul tehnologiei Nanoe, disponibilă opțional pentru toate modelele Jaguar, ionizarea aerului din habitaclu îmbunătățește calitatea aerului, prin eliminarea alergenilor și mirosurilor neplăcute.

Motorizarea noului XF dispune de o gamă modernă de propulsoare diesel și benzină, autovehiculele fiind disponibile numai cu transmisii automate cu 8 trepte, tracțiune spate sau integrală. Având la bază arhitectura electronică Jaguar – denumită EVA 2.0 – noile modele XF sunt întotdeauna conectate și actualizate. Cea mai nouă tehnologie multimedia Pivi Pro poate fi accesată cu ajutorul noului ecran tactil HD curbat, principalele avantaje fiind claritatea îmbunătățită, cu un ecran de trei ori mai luminos și cu 48% mai mare decât ecranul anterior, iar meniul simplificat permite șoferilor să acceseze sau să vizualizeze până la 90% din comenzile curente în ecranul principal, având nevoie de cel mult două apăsări.

Jaguar XF Sedan (selector viteze)

Pentru a permite șoferilor să acceseze rapid informații esențiale, noul XF este echipat și cu un ecran HD interactiv pentru șofer, cu diagonala de 12,3 inch, grafică îmbunătățită și aspect configurabil, care poate afișa următoarele informații: harta de navigație în ecran complet, instrumente digitale, media, agenda sau detaliile sistemului multimedia. Noul sistem multimedia intuitiv dispune în echiparea standard de Apple CarPlay® și permite clienților să conecteze simultan 2 telefoane mobile prin Bluetooth. În funcție de piață sunt disponibile în echiparea standard sistemele Android Auto™ și Baidu CarLife. Încărcarea wireless a dispozitivelor, cu amplificator de semnal, permite încărcarea unui smartphone.

Jaguar XF Sedan (detaliu spate)

Tehnologia de reducere activă a zgomotului la rulare, o premieră în segment, monitorizează continuu vibrațiile provenite de la suprafața de rulare și calculează unda de sunet contrară, pentru a elimina zgomotul pe care îl aud pasagerii. Acest lucru asigură un zgomot mai redus în habitaclu, pentru un rafinament îmbunătățit și oboseală redusă, asociată de obicei cu expunerea prelungită la zgomote cu o frecvență redusă. Sistemul monitorizează gradul de ocupare a habitaclului și optimizează în permanență performanțele, pentru a asigura fiecărui pasager cea mai bună experiență posibilă. În plus, oglinda retrovizoare interioară ClearSight** conferă șoferului o vizibilitate perfectă în spate.

Detalii aici: JAGUAR

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.