Jaeger-LeCoultre, ediție limitată Reverso!

0
282
Jaeger-LeCoultre (Reverso Tribute Duoface casa Fagliano)

Jaeger-LeCoultre a prezentat una dintre cele mai discrete colecții din lumea orologeră – Reverso. În ciuda faptului că este în producție încă de la lansarea sa (1931), stilul discret al acestei colecții nu s-a bucurat de aceeași recunoaștere ca a altor ceasuri de calibru. Însă, odată cu lansarea acestei ultime piese, Reverso Tribute Duoface Fagliano – o ediție limitată care păstrează aceleași proporții Art Déco ca și originalul – îmbină complicația dual-time al modelului Duoface cu aspectul restrictiv al colecției Tribute.

Jaeger-LeCoultre. Reverso Tribute Duoface Fagliano

Pe măsură ce Reverso se apropie de cea de-a 90-a aniversare, Jaeger-LeCoultre reinterpretează unul dintre modelele sale emblematice. Lansat cu un cadran roșu-vișiniu și carcasă din aur roz, Reverso Tribute Duoface Fagliano reprezintă un omagiu adus unui design cu o longevitate extrem de rară. Creat în anul 1931 – la apogeul perioadei Art Déco – Reverso a fost dezvoltat pentru a satisfice cerințele noului “gentleman sportiv” și, în mod specific, jucătorului de polo. Cu o integrare magistrală a formei și funcției, cu liniile sale curate și carcasă rabatabilă, ceasul a devenit unul dintre cele mai recunoscute piese din lume, un icon în adevăratul sens al cuvântului. La scurt timp după lansare, deoarece Reverso a fost achiziționat de pasionați din diferite categorii sociale, au apărut numeroase variații. Chiar înainte de prima aniversare, au fost lansate cadrane colorate – un contrast viu cu carcasa metalică – ceea ce a adăugat o notă de exuberanță simetriei sale simplificate.

Jaeger LeCoultre – Reverso-Tribute-Duoface-Fagliano

Această nouă ediție limitată amintește de utilizarea timpurie a culorii, îmbogățind și maim ult povestea Reverso. Totodată, combinând complicația dual-time al modelului Duoface cu estetica simplă a colecției Tribute, noul ceas este completat de o curea original, special concepută și realizată manual de Casa Fagliano (faimosul producător de cizme polo argentinian). Dezvoltat inițial în 1994, Duoface oferă pasionaților două cedrane contrastante, fiecare afișând un fus orar diferit, datorită Calibrului 854A/2. De asemenea, pentru a menține design-ul carcasei, al doilea fus orar a fost ajustat cu ajutorul unui mic glisor fixat în partea superioară a acesteia, cu excepția cazului când carcasa este întoarsă.

Jaeger-LeCoultre Reverso Tribute Duoface Fagliano

Pe cadranul frontal, în concordonță cu design-ul original Reverso, orele sunt marcate de indicatori dublați în dreptul orei 12. Forma acestor indicatori oferă adâncime vizuală bogatului roșu-vișiniu al suprafeței, în timp ce traseul circular al secundarului de la ora 6 este un contrapunct al geometriei liniare a carcasei. Design-ul cadranului invers se joacă cu tensiunea dintre cercuri și linii drepte, fixate cu ajutorul unor finisaje contrastante. Textura guilloche Clous de Paris contrastează cu finisajul strălucitorului opalin al afișajului central, precum și cu indicația zi-noapte. Ambele cedrane beneficiează de tonurile calde ale caracsei din aur roz, care, la rândul său, este completată de cureaua în două tonuri. Inspirată de cizmele sale de polo, Casa Fagliano a combinat pielea cordovan și pânza pentru noua curea, fiecare piesă fiind tăiată și cusută manual. Ediția este limitată la doar 190 de piese și este disponibilă în rețeau manufacturii. Detalii aici: JAEGER-LeCOULTRE

Mai multe informații aici: WHEELS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here