Jaeger-LeCoultre, colaborare cu Alex Trochut!

0
88
Jaeger-LeCoultre & Alex Trochut!

Cu un portofoliu cultural aflat în extindere, marca orologeră Jaeger-LeCoultre a anunțat o nouă colaborare cu artistul Alex Trouchut. Colaborarea face parte din programul “Made of Makers”, o serie de colaborări cu personalități din afara orologeriei!

Detaliu 1931 Alphabet (fto jaeger-LeCoultre)

În cadrul proiectului sunt invitați artiști sau artizani, Jaeger-LeCoultre extinzând dialogul dintre artă și orologerie. Onorând principiile de bază care definesc Manufactura, marca alege partenriate cu creatori care împărtășesc valorile sale de creativitate. Sunt colaborări care se concentrează pe practicieni de talie internațională și a căror activitate explorează diferite forme. O exprimare prin intermediul materialelor neașteptate.

Artistul

Originar din Barcelona și stabilit la New York, Alex Trochut a devenit celebru prin abordarea experimentală a tipografiei. Precum artizanii care construiesc mecanisme sau decorează ceasuri, alex creează lucrări cu rezonanță emoțională. El combină complexitatea profundă cu simplitatea aparentă și valorifică potențialul vizual al limbajului, împingând cuvintele către noi limite. Astfel, textul și imaginea devin o expresie unică, unificată.

Pentru Jaeger-LeCoultre, artistul a creat o reprezentare semnificativă a valorilor mărcii orologere printr-un stil îndrăzneț, contemporan. Denumit “1931 Alphabet”, artistul a apelat la Art Deco, stil rămas evident în peisajul vizual al casei adoptive (New York). De asemenea, este un stil extrem de important pentru marcă, dacă amintim de colecția Reverso. Art Deco este stilul optimist care “a măturat” lumea între anii 1920 – 1930.

Abilități

Alex Trochut vede o afinitate firească între munca sa și a meșterilor ceasornicari. “Cred că abilitățile artizanale sunt în centrul tipografiei și ceasurilor”, menționează artistul. “Scrisorile sunt un amestec de decizii emoționale și rationale, cu o logică internă care leagă deciziile într-o singură formă. Deși ceasul are un nivel mare de complexitate, disciplinele întruchipează devotamentul pentru obiectele care funcționează în armonie deplină”.

Detalii marcă – ALPHABET

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.