Jaeger-LeCoultre, ediție Reverso Tribute Green!

0
614
Jaeger_LeCoultre Reverso Tribute Small Seconds

Jaeger-LeCoultre crea în anul 1931 modelul Reverso, Manufactura recunoscând cu ajutorul acestui ceas atracția design-ului față de arena sportive – pentru care a fost conceput inițial – și, în timpul primului an de existență, oferind pasionaților variații colorate pentru cadranul negru original. Realizate în tonuri de maro-ciocolată, roșu, vișiniu sau albastru, cadranele lăcuite au oferit contraste elegante și exuberante cu carcasa metalică și – într-un moment când cadranele colorate erau rare în lumea orologeriei – au făcut ca Reverso să pară unul dintre cele mai moderne și distinctive ceasuri.

Jaeger-LeCoultre Reverso tribute (ediție verde)

De-a lungul deceniilor, Reverso a apărut într-o varietate de cedrane și dimensiuni ale carcasei – fără a omite vreodată linia design-ului original – și, la orizontul anului 2016, Jaeger-LeCoultre revenea la codurile stilistice ale ceasului produs în anul 1931 pentru a crea o serie de modele Tribute. Pentru anul 2021, marca orologeră a prezentat Reverso Tribute Small Seconds în nuanță Green. Tonul bogat al cadranului polișat și cu raze de soare, precum și al curelei din piele asortate, amintește de evrdele intens al pădurilor de pin care înconjoară sediul Manufacturii din Vallée de Joux.

Mai multe știri auto AICI

Cadranul prezintă toate elementele de design ale mărcii elvețiene: orele sunt marcate mai degrabă ca indici aplicați decât ca cifre. Forma lor fațetată evocă silueta indicațiilor Dauphine și adaugă adâncime vizuală suprafeței lăcuite. În jumătatea inferioară, suprafața circular a afișajului secundar oferă un contrapunct geometriei liniare a cadranului și carcasei. În conformitate cu tradiția Reverso, spatele metalic al carcasei reversibile este o zonă ideală pentru personalizare, proprietarul având opțiunea de a păstra această personalziarea scunsă, ca pe o plăcere privată.

Carcasa de 8,5 mm adăpostește Calibrul Jaeger-LeCoultre 822/2, un mecanism de formă dreptunghiulară cu secundar conceput special pentru Reverso și care oferă o rezervă d eputere de 42 ore. Cum marca a început o colaborare cu lumea polo-ului, Casa Fogliano a create curele din piele pentru o serie de modele Reverso. În concordanță cu modernitatea relaxată a modelelor Tribute, cureaua din piele a noului ceas se prezintă cu același ton de culoare, creând o estetică care subliniază atemporalitatea design-ului Reverso. Detalii Jaeger-LeCoultre AICI.

Ți-a plăcut acest articol? Abonează-te la newsletter-ul The Gentleman’s Journal pentru mai multe informații – AICI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.