Jack Heuer… timpul nu se oprește niciodată

0
839
TAG Heuer (ediție niversară Jack Heuer)

Jack Heuer, strănepotul fondatorului mărcii și fost CEO al TAG Heuer, a sărbătorit în luna noiembrie venerabila vârstă de 88 ani. Pentru a marca această aniversare, o vârstă care întruchipează norocul prin dubla buclă (8) infinită, ceasornicarul elveția de lux a lansat o ediție aniversară din aur roz de 18K, reinterpretând iconica piesă TAG Heuer Carrera Chronograph. Inspirat de ceasul preferat la lui jack Heuer (Heuer Carrera 1158 CHN), detaliile noului “TAG Heuer Carrera Chronograph Jack Heuer Brithday Gold” a fost limitat la 188 de unități, ediția amintind de povestea de viață a lui Jack Heuer și a mărcii TAG Heuer.

TAG Heuer (detaliu cadr5an)

Ceasul se prezintă cu un design și cadran foarte curat, elegantul cronograf aducând un omagiu stilului Heuer, precum și dragostea lui Jack Heuer pentru detalii și precizie. Produs din aur roz de 18K, materialul său preferat și ales special pentru cadourile realizate piloților de curse, ceasul are la bază ideea de a conferi valoare jetoanelor lor norocoase. Acest nou ceas este disponibil cu motto-ul lui Jack: “…timpul nu se oprește niciodată, de ce ar face asta?…”, marcată pe rotor oscilației a mecanismului Heuer 02 produs intern și poartă simbolul dublu al infinitului pe cadran și semnătura sa pe curea. Lansat în anul 1963, TAG Heuer Carrera nu este doar colecția preferată a lui Jack Heuer, ci și primul ceas realizat de el integral, alegând și înregistrându-și numele, precum și desenând estetica acestei piese până în cele mai mici detalii.

Carrera a fost un ceas realizat pentru piloții de curse profesioniști, cu un cadram extrem de lizibil, minimalist, producerea lui contribuind la consolidarea renumelui manufacturii elvețiene. Când i s-a adus la cunoștiință de Carrera Panamericana, cuvântul Carrera a rezonat profund cu Jack Heuer. Un cuvânt care se traduce prin “drum”, “cursă”, “călătorie” sau “carieră” din limba spaniolă, el modelând destinul unui ceas care este astăzi un adevărat icon pentru împătimiții orologeriei. De altfel, printre modelele TAG Heuer Carrera, există unul care se deosebește în inima lui Jack Heuer: este vorba de Heuer Carrera 1158 CHN, produs din aur, o ediție care datează din anii 1970 – un ceas vintage care a stat la baza producerii eiției limitate “TAG Heuer Carrera Jack Heuer Birthday Gold”. Produs din aur roz de 18K, ceasul aniversar marchează revenirea acestui metal prețios în cadrul colecțiilor TAG Heuer.

TAG Heuer (detaliu indecși)

Dincolo de valoarea sa durabilă, aurul întruchipează legătura strânsă dintre Jack, TAG Heuer, sporturile cu motor și cei mai titrați piloți de curse din toate timpurile. În anii 1970, Jack Heuer a început tradiția prezentării unui Heuer Carrera din aur de 18K, o modalitate de a aduce noroc piloților angrenați în legendarele curse ale Formulei 1 – menționând aici nume precum Ronnie Peterson, Niki Lauda sau Clay Regazzoni – mai ales de-a lungul parteneriatului stabilit de TAG Heuer cu Scuderia Ferrari. Gravate cu numele pilotului și grupa de sânde a acestuia pe spate, modelele Heuer Carrera 1158 CHN au devenit obiecte de colecție foarte căutate de-a lungul timpului și simboluri ale epocii de aur ale curselor auto sportive.

TAG Heuer (detaliu semnătură)

De altfel, menționând re-inventarea acestei piese iconice, Jack Heuer spune: “Sunt foarte emoționat că TAG Heuer mi-a reinventat ceasul preferat pentru a marca ziua mea de naștere. Îmi amintește de mulți prieteni dragi și de anii palpitanți petrecuți pe pista de curse. Îl voi purta cu mândrie și aștept cu nerăbdare să-l văd pe încheietura mâinii a noilor generații de oameni îndrăzneți”. În ce privește ceasul în sine, acesta beneficiează de o carcasă din aur roz de 18 mm și diametru de 42 mm, ediția limitată “TAG Heuer Carrera Chronograph Jack Heuer Birthday Gold” având un cadran din opalin argintiu cu un dublu marcaj al infinitului (stilizate) applicate în centru, simbolizând ziua nașterii lui Jack Heuer și reamintind moștenirea infinită pe care el a adus-o mărcii și universului orologer. Piesa este fidelă esteticii originare a modelului Heuer 1158 CHN – chiar dacă cele două cedrane cronograf polișate apar contrastant, în nuanțe de negru, în dreptul orelor 3 și 9 – ca un semn al ceaurilor realizate pentru cursele din epocă. Detalii aici: TAG HEUER

Materialul poate fi citit integral în ediția print No. 43 a The Gentleman’s Journal. #Wheels

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.