ISTORIA, DESTINAȚIE ÎN SANTORINI

Istoria Santorini

Având o arhitectură tipică insulei Santorini, noua reședință “Istoria” oferă culorile de alb și albastru suprapuse peste nuanțele de negru ale nisipului. Un loc al contrastelor, hotelul (încadrat la categoria Design Hotel) și-a făcut debutul la începutul verii, el este situat în partea de est a insulei Santorini și oferă oaspeților motive iconice grecești și detaliile modernității, relaxarea fiind atributul principal al locației.

Cu doar douăsprezece apartamente amplasate pe coasta insulei vulcanice, proprietatea se prezintă cu un design ce amintește mai degrabă de o vilă tipică mediteraneeană – rămasă aici timp de secole – decât unul dintre numeroasele hoteluri de lux răsărite în arhipelag. Realizat de compania “Interior Design Laboratorium”, Istoria are rolul de a relaxa oaspeții care trec ușa din lemn de culoare neagră. Zidurile albe se amestecă cu accentele din lemn și teracotă, imaginea fiind completată de o piscină infinită (o amenajare modernă binevenită). În interior, oaspeții vor regăsi apartamentele proiectate în stilul minimalist al Cicladelor, detaliile plecând de la albul lenjeriilor și până la albastrul marin și maroniul pielii utilizate în interior. Terasele se revarsă către albastrul strălucitor al mării, îmbrățișând pietrele în nuanțe vulcanice, fiecare cameră având propria ei piscină privată și Jacuzzi. Pentru cei care doresc o plimbare, plaja “Perivolos” oferă șezlonguri așezate direct pe nisipul negru. Deși are unele din cele mai bune locuri de înot, plaja a rămas departe de aglomerația întâlnită în alte zone ale insulei sau de bărcile turistice din golfurile aflate în jurul orașului Oia.

Liniștea poate oferi oaspeților posibilitatea de a lectura o carte (cine știe, poate chiar un Homer sau Platon, de vreme ce sunteți în Grecia), o plimbare cu calul de-a lungul plajei sau o bine meritată baie în valurile strălucitoare. Pe măsură ce soarele se pierde la orizont, oaspeții se pot bucura pe terasele cu vedere asupra mării la un pahar de vin din Santorini (pot spune că am degustat excelente vinuri în vacanța petrecută aici) și o cină cu ingrediente provenite din surse locale. De asemenea, pentru cei care vor să exploreze distracțiile locale, orașul Fira (capitala insulei) se află în apropiere, având ocazia să explorați o multitudine de atracții puse la dispoziție de localnici, seară putând fi urmată de admirarea unuia dintre cele mai spectaculoase răsărituri de soare. Dacă v-am convins, nu-mi rămâne decât să vă îndrum către pagină oficială a reședinței (www.istoriahotel.gr).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here