Irish Distillers a lansat Redbreast 27 years Old

0
497
Irish Distillers - 27 Years Old Whisky

Irish Distillers a prezentat recent un extraordinar whisky – în vârstă de 27 ani – o băutură care se adaugă la colecția permanentă RedBreast. Redbreast 27 Year Old are în componența sa un whisky maturat în butoaie de vinuri de Porto – produse în Portugalia – rezultatul fiind o băutură cu profunzime și complexitate deosebită. Practic, Redbreast 27 Year Old a devenit cel mai vechi produs al liniei, ocupând un loc binemeritat în fruntea listei, alături de variantele de 12, 15 și 21 ani, precum și de Lustau.

Irish Distillers – Redbreast 27 Year Old

Noul whisky urmează să fie produs într-o cantitate limitată, prețul anunțat de distilerie fiind situat în jurul sumei de 535 Dolari/sticlă. Pentru a realiza acest produs, Billy Leighton (Master Blender-ul distileriei) a lucrat alături de Dave McCabe (Blender), cei doi punând în valoare extraordinarele relații pe care le au cu producătorii de vinuri din Valea Douro, Portugalia. De altfel, Billy Leighton vizitează de peste treizeci de ani regiunea, în încercarea de a crea un whisky cu proprietăți unice. După ce au obținut cele mai bune butoaie de vinuri portugheze, Master Blender-ii le-au umplut cu whisky pregătit pentru maturare, acestea oferind caracteristicile fructelor cărnoase în combinație cu note de stejar ars, o completare la stilul bogat și robust al distilatului.

irish Distillers (imagine interior distilerie)

Comentând rezultatul, Billy Leighton a spus: “Ne face plăcere să vă prezentăm cel mai nou membru al familiei noastre de whisky Readbreast. În crearea acestei prețioase băuturi, Dave și cu mine ne-am bazat pe experiența căpătată de-a lungul anilor în lucrul cu sherry și alte butoaie de vin, pe măsură ce gama a evoluat”. “De această dată, am dorit să împingem granițele și să creăm un produs care să să-și ocupe un binemeritat loc în fruntea liniei noastre. Avem în spate peste trei decenii de producție, fiind incredibili de mândri să vă prezentăm Redbreast 27 Year Old – o expresie puternică a mărcii noastre și o bucurie a gustului”, completează acesta.

Irish Distillers – Redbreast 27 Years Old (barrels)

De asemenea, blenderul Dave McCabe a adăugat că: “Îmbuteliat la o rezistență a butoiului de 54,6%, baricul de vin de Porto contribuie cu note puternice de mango, ananas și fructe de pădure la aroma robustă a Redbreast 27 Year Old, distingându-l în mod clar de produsele realizate anterior în cadrul acestei colecții, păstrând totodată un spectaculos echilibru al tradiției și inovației”. Whisky-ul se prezintă ca un mix de fructe roșii de pădure și exotice, completate de ierburi proaspete și mirodenii. Dulceața de vanilie și cafeaua se combină cu nuanțele de lemn de stejar ars. Totodată, gustul este incredibil de bogat, cu arome de fructe de vară și echilibrat de “înțepătura” uleiului de ardei iute. Cireșul, vanilia și scorțișoara sunt completate de piper roșu și nucșoară. Detalii AICI.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.