Share This Article
La finalul săptămânii trecute, în spațiul elegant al restaurantului Roberto’s, InterContinental Athénée Palace a lansat noul meniu de vară. Creat de Chef Yevgen Denysenko, împreună cu Chef Andrei Androne, noul meniul va include preparate clasice, de inspiratie italiană.
Vara anului 2025, la fel ca în fiecare an, aduce oaspeților InterContinental Athénée Palace preparate gustoase, într-o atmosferă elegantă. Lansat la finalul săptămânii trecute, noul meniu aduce autenticitatea bucătăriei italiene, infuzată cu cele mai bune ingrediente aduse din Italia. “Aromele sunt completate de ingrediente locale, în ton cu demersurile de sustenabilitate ale hotelului”, conform reprezentanților mărcii de ospitalitate.
Meniul
Subliniind specificul italian, Chef Yevgen Denysenko ne-a spus: “Meniul de vară include preparate ușoare și proaspete. Potrivite pentru zilele călduroase, aceste preparate au un puternic accent pe bucătăria tradițională italiană”. În prim-plan se regăsește conceptul Roberto’s de “pura cucina italiana”, cu meniuri cuprinzător. “Acesta aduce un omagiu atât clasicelor paste și risotto, cât și preparatelor specific diferitelor zone ale Italiei”.
Pentru oaspeții care vor o masă ușoară, de vară, o varietate de antreuri și salate se regăsesc la dispoziția lor. De exemplu, conform gazdelor noastre, puteți servi o salată de creveți roșii cu fenicul și citrice. Totodată, la dispoziția iubitorilor de carne se regăsesc diferite opțiuni, de la pește la friptură de vită. Toate preparatele au fost transformate în adevărate delicii gastronomice prin adăugarea unor dressing-uri și garnituri speciale.
Experiențe
Pastele, emblematice în bucătăria peninsulei italiene, sunt prezente sub diferite forme și combinații. Printre ele se regăsesc spaghetti carbonara sau linguine cu ragu de caratiță, alaturi de preparate din regiuni diferite ale Italiei. Meniurile sunt însoțite de vinuri provenite din aceleasi regiuni, acestea contribuind la experiențe culinare complete.
Nou introduse în meniu sunt cele două tipuri de risotto (piure de sparanghel) și risotto negru (fructe de mare). Acestea sunt completate de specialitățile dulci ale Pastry Chef-ului Mihaela Dima. Demn de menționat, oaspeții vor avea parte de sugestii și recomandări gastronomice personalizate. Pe lângă servirea à la carte, pe tot parcursul verii, oaspeții restaurantului vor putea continua să servească brunch-uri lunare, tematice.