INDONEZIA – PRANA BY ATZARÓ

0
477
Prana by Atzaró

Indonezia înseamnă mai mult decât să servești meniuri speciale, să te rogi sau să iubești. Dincolo de Bali – una dintre cele mai căutate destinații la nivel internațional – există o micuță și nelocuită insulă (la circa trei sute de kilometri spre est) denumită Rinca, aici călătorii având ocazia să întâlnească dragonii Komodo – ce traversează deseori Marea Flores, spre insulele din regiune.

Iar aici poți opta pentru o vacanță alături de Prana by Atzaró, un yacht-charter de o sută optzeci de metri lungime, una dintre cele mai luxoase modalități de explorare ale insulelor ce cuprind “Parcul Național Komodo”. Construit manual, din lemn de Tek – cu ajutorul tehnicilor tradiționale – “Phinisi-ul” pare o relicvă a trecutului tumultos al zonei, velele masive și arhitectura elegantă oferind o priveliște ce aduce aminte mai mult de o navă pirat, decât de cea a unui superyacht. Rezultatul? Un excelent mijloc de relaxare, apartamentele fiind decorate cu obiecte tradiționale, în timp ce echipajul – compus din optesprezece membri – pune la dispoziția oaspeților instructori de scufundări și ședințe Spa. De altfel, “Phinisi” a fost principalul mijloc de transport al Arhipelagului Indonezian – în ultimii trei sute de ani – experiența construcției unor astfel de nave fiind transformată de Prana într-unul dintre cele mai luxoase experiențe de călătorie. “Este una dintre cele mai interesante părți ale lumii”, declară proprietarul companiei “Prana” – dl. Victor Guasch (CEO-ul companiei Atzaró Hotel Group fiind originar din Ibiza, Spania) având o istorie îndelungată în această regiune, el locuind în Filipine – în calitate de reprezentant diplomatic al Regatului Spaniei. Astăzi, dl. Guasch vede insulele Komodo ca pe o oportunitate: “Indonezia are câteva destinații incredibile, dar lipsea o navă de lux; Prana by Atzaró este mijlocul ideal de explorare ale insulelor din regiune, nava putând să ancoreze la cerere în fiecare insulă ce se află în compunerea Arhipelagului Indonezian”. Fără îndoială, această lume “primordială” reprezintă una dintre destinațiile cele mai spectaculaose ale momentului, oaspeții având ocazia să admire dragonii Komodo în mediul lor natural, alături de aceștia regăsind nenumărate specii endemice. După o zi obositoare, clienții sunt invitați să savureze unele dintre cele mai gustoase meniuri din zonă – pregătite de bucătari privați – alături de ședințe de bronzare și sesiuni de yoga.

Prana by Atzaró

Un alt exemplu îl reprezintă Pulau Padar – un paradis situat între Insulele Rinca și Pulau Komodo – o insulă care te așteaptă cu întinderile sale idilice de nisip roz și negru, aceasta fiind și teritoriul unei specii sălbatice de porci. Totodată, în partea de nord-est se află insula Pulau Koaba, un loc unde vei regăsi vulpea zburătoare Sunda – o specie endemică ce transformă această insulă într-un adevărat paradis. În fine, spectaculoasa sălbăticie – ce aduce aminte de epoca Jurasicului – reprezintă un amestec de încântare și pericol, mulți dintre turiști (chiar) exclamând “Vreau să mor aici, atât este de frumos”. Dacă v-am convins să alegeți aceată destinație de vacanță, nu-mi rămâne decât să vă îndrum către site-ul companiei (www.pranabyatzaro.com).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.