IKI Retreat Murakami, un sanctuar al zeilor

0
360
Iki Resort Kairi Murakami

IKI Retreat Kairi Murakami este situat pe coastică estică a Mării Genkai (Japonia), pe una din insulele unde tradiția spune că a luat naștere Țara Soarelui Răsare. Cu cei aproape 1000 de sfinți – regăsiți într-o zonă de numai 20 km – Iki era cunoscută și ca o insula a zeilor încă din cele mai vechi timpuri. Cu o istorie unică, insula atrage numeroși vizitatori, regăsind aici locuri încărcate de spiritualitate și bucătărie diversă, plină de arome naturale (fructele de mare fiind unele dintre cele mai delicioase meniuri), atracția principal fiind izvoarele calde, atât de benefice pentru sănătate.

Iki Restort (salon de zi)

Insula Iki, cunoscută sub numele “Sanctuarul Zeilor”, este un loc plin de atracții naturale – stimulate de imensitatea oceanului – ceea ce face ca locul să fie unul perfect pentru ședințe wellness și evadare spirituală. Oaspeții se pot bucura aici de meniurile tradiționale simple, dar dinamice, timp în care pot admira întinderile nesfârșite ale Mării Genkai, punctată de numeroase insulițe, locația oferind posibilitatea de a vă deconecta de la problemele de zi cu zi ale lumii contemporane. Resort-ul este cunoscut pentru tratamentele cu ape calde, izvoarele Insulei Iki având o istorie foarte lungă, aceasta fiind bine-cunoscută pentru beneficiile sale pentru sănătate încă de acum 1700 ani.

Iki Resort (sală tratament)

Apa fierbinte – cu clorură de sodiu – își schimbă culoarea într-o nuanță aurie atunci când intră în contact cu aerul, cauza fiind conținutul bogat în fier. Izvoarele hypertonice sunt foarte ușor absorbate de organism, în comparație cu izvoarele termale. Un aspect caracteristic izvoarelor bazate pe salinitatea oceanului, acumulată de-a lungul unei perioade lungi de timp. Odată ajunși aici, la dispoziția dumneavoastră sunt cinci tipuri de camera, acestea variind de la un suite – realizat în stil japonezo-occidental (cu o suprafață de aproximativ 120 mp și mobilier personalizat) – până la camera de 67 mp (cu Tatami Ryukyu, realziat în stil traditional), fiecare cameră beneficiind de ferestre d emari dimensiuni, care oferă superbe priveliști asupra Golfului Yunomoto.

Iki Resort (zonă Spa)

Interiorul resort-ului este marcat de nuanțe calde de culoare – tatami și scaune produse în stil japonez, din lemn natural – reședința fiind un adevărat loc de relaxare. Cum sănătatea este pe primul loc aici, Insula Iki – denumită cândva “Amahitotsuhashira” – este cunoscută pentru credința străveche prin care “Dumnezeu a coborât și a conectat cerul cu pâmântul”. La Kairi SPA, oaspeții se pot bucura de trei facilități: Un izvor fierbinte privat; O sală fitness; Tratamente care încorporează energia natural oferită de Insula Iki, clienții resort-ului având ocazia să atingă un echilibru natural de sănătate și frumusețea sufletească, precum și a pielii sau corpului. În ce privește activitățile extra, oaspeții pot beneficia de numeroase tururi ghidate.

Iki Resort (apus peste Marea Genkai)

Astfel, istoria insulei Iki oferă perspectiva nașterii mitologiei pe aceste pâmânturi (cunoscute sub numele de Kojiki (cel mai vechi registru istoric din Japonia), altarul Ondake fiin înregistra ca locul de unde s-au născut primii Zei. Pentru cei interesați, un tur Kiri Murakami – locul unde se licitează capturile de pește – este mai mult decât interesant. Oaspeții pot experimenta desfășurarea unor astfel de licitații, în mod normal ei neavând această posibilitate. Evident, se pot bucura de meniuri care include fructi de mare, acestea fiind pregătite în stilul traditional al locului. În fine, nu ezitați să contactați agenția de turism preferată pentru a vizita unul din locurile încărcate de istorie din lume, un loc unde puteți beneficia de servicii wellness de înaltă calitate.

Detalii aici: IKI RESORT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here