ICON-E, DOLCE VITA REINTERPRETATĂ

0
3

Timpul este trecător… tineri sau bătrâni…. Cuvinte precum “Ciao!”, “Che bello”” sunt însoțite de zâmbete și semnul universal OK! Reacții perfect de înțeles. Pentru că toate privirile erau îndreptate către acest superb autoturism, un model ce face parte din “Selezione Italiana Collection by Hertz”, o reinterpretare a unui model iconic din perioada Dolce Vita Italiana, mașina fiind realizată sub bagheta Garage Italia.

Jolly Icon-E

Sudul Italiei este dominat de peisaje magnifice, un loc unde poți explora în liniște coasta Mării Adriatice cu una dintre cele mai irezistibile automobile din lume: FIAT 500 Jolly Icon-e Spiaggina. Întorcându-ne în anii ’50, perioada “Dolce Vita Italiana”, legendarul și icon-ul personaj acelui timp – Gianni Agnelli – dorea o mașină cu care să poată călători în orașele chic de la Marea Mediterană. Așa că, el a ales un Fiat 500 Ghia și a creat ceea ce a devenit ulterior mașină arhetipală a Rivierei Italo/Franceze – Jolly Spiaggina. Fără uși, cu scaune din răchită, perfectă pentru costumele de baie umede, această mașină a devenit rapid un icon la vremurilor sale. Curând, Europa și vedetele de la Hollywood au adoptat mașină, Jolly Spiaggina fiind văzută atât pe străzile din Saint Tropez, cât și în paginile revistei Vogue. Revenind la zilele noastre, Garage Italia a inițiat acest proiect în ideea de a reinterpreta spiritul iconic al anilor 1950, proiectându-l în viitorul mobilității electrice: Fiat 500 Jolly Icon-e. Proeictul reflectă noua atitudine a centrului din Milano față de această mașină, celebrând totodată cultura automobilelor italiene. Respectând tradiția constructorilor italieni de automobile, Garage Italia răspunde provocărilor contemporane prin creativitate, reconciliind dorințele noilor generații cu nevoile moderne.

Cu noul Icon-e, modelul anilor 1950 devine unul eco-friendly, automobilul constituind o îmbinare perfectă a trecutului cu prezentul, combinând stilul atemporal cu noile tehnologii, acestea fiind integrate într-un mod funcțional, dar discret. Cu acoperișul și secțiunile ușilor eliminate, rigiditatea de torsiune a mașinii este menținută prin introducerea unei celule de siguranță. Panoul de instrumente a devenit complet digital, cu un ecran de 5 inch și o interfață grafică personalizată. Scaunele sunt realizate în întregime manual, cu ajutorul răchitei – afirmând astfel o libertine deplină a posesorului – dezvoltate pe baza cercetărilor efectuate de studioul Beolab asupra acestui material. Totodată, anvelopele au fost selectate din linia Vintage a producătorului Michelin, partenerul Grage Italia pentru modelul Icon-e. Motorul cu combustie a fost înlocuit cu unul electric – dezvoltat în colaborare cu Newtron Group – el fiind atașat direct la cutia de viteze originală. Modelul Iconic-e este primul dintr-un proiect mai vast, în perioada următoare fiind anunțate și alte reinterpretări de automobile produse de Garage Italia. În fine, trebuie să menționăm și prezența mărcii italiene pe piața din România, detalii despre oferte fiind regăsite aici (CINQUECENTO), în timp ce informații despre Garage Italia sunt disponibile aici (SPIAGGINA).

Jolly Icon-E

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here