HUUS, REFUGIUL DIN ALPII ELVEȚIENI

0
440
Huus Gstaad/Saanen

În urmă cu câteva zile vă ofeream un preview al unei destinații de iarnă. Cum sezonul de schi se apropie cu pași repezi, toamna calendaristică începând peste doar câteva zile, voi începe prezentarea unor reședințe potrivite pentru acest sport. Așadar, situat într-un cadru superb din Alpii Elvețieni, în mijlocul unor peisaje natural excepționale, Huus Gstaad își așteaptă oaspetii cu peste o sută treizeci de camere (reședința fiind clasificată drept o cabană clasică alpină), locul fiind destinat aventurii, gustului și confortului.

Situat la aproximativ o mie o sută de metri deasupra nivelului mării, lângă orașul Gstaad, fostul hotel Steigenberger a suferit schimbări majore din punct de vedere arhitectural, el fiind redecorat de designerul Erik Nissen Johansen – un artist norvegian vizionar – cu pasiune creativă, reședința oferind experiențe antrenante și unele dintre cele mai bune “povești” vizuale. Interiorul este unul cald și primitor, printre elementele de decor regăsind materiale tradiționale din zonă și accente moderne, ceea ce face din această cabană una deosbit de primitoare pentru cei care îi trec pragul. De asemenea, cabana oferă o serie de restaurant fine, o zonă de Spa și wellness, un living room – cu priveliști ce îți taie respirația – un șemineu și o bibliotecă cu peste cinci sute de volume (semnate de unii dintre cei mai apreciați autori ai ultimilor două sute de ani). Totodată, pentru pasionatii de schi, peste două sute cincizeci de kilometri de pârtii (fiecare pârtie fiind clasată pe diferite nivele de experiență), rafting pe râurile din apropiere și trasee ce pot fi realizate împreună cu familia, alături de acestea fiind posibile coborari în rappel, excursii cu bicicleta și multe alte activități în aer liber.

Cazarea reprezintă esența unei regiuni muntoase, reședința dispunând de camere duble cu o suprafață de douăzeci și opt de metri pătrați (cu vedere spre nord) sau camere cu douăzeci de metri pătrați (cu vedere spre sud), în timp ce camerele single dispun de o suprafață de optesprezece metri pătrați. Toate camerele includ cadă și cabină de duș, televizoare cu ecran plat și un “suitepad” ce oferă peste o sută de cotidiene în limba germană, engleză sau franceză. Realizat după viziunea celor doi proprietari – domnii Naja Marwan (originar din Beirut – Liban) și Günter Weilguni (originar din Elveția) – hotelul reprezintă o primă investiție în industria ospitalității a celor doi. “Am decis să investesc în domeniul hotelier în primul rând pentru dragostea ce o port regiunii Gstaad (Saanen) și a prieteniei ce mă leagă de Günter”, menționează domnul Marwan. La rândul său, Günter Weilguni “știa încă din copilăria petrecută în mare parte în zona Tirol că urma să devină hotelier”. Ceea ce s-a adeverit prin cumpărarea și transformarea vechiului Hotel Steigenberger în actualul Huus Gstaad, asocierea cu Naja Marwan aducând acestei reședințe resurse și un nou suflu, rezultatul constituind pentru oaspeți “o experiență pură”. Mai multe detalii aici  (www.huusgstaad.com).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.