Hublot Big Bang Unico “Berluti” Cold Brown

0
206
Hublot Big Bang Unico “Berluti” Cold Brown

Inițiată cu patru ani în urmă, colaborarea dintre eticheta de modă Berluti și manufactura Hublot a dat naștere unei serii de ceasuri extraordinare. Reunind legendara piele Venezia arta fuziunii cu diferite materiale, aceste modele au avut la bază ceasurile din colecția Hublot Classic Fusion. Pentru această nouă piesă, cele două case au decis să realizeze – sub îndrumarea lui Kris Van Assche (Directorul Creativ al Berluti) – un model bazat pe iconicul cronograf Big Bang Unico.

Hublot Big Bang Unico Berluti Cold Brown (montaj curea piele Venezia)

Datorită calității materialelor, artizanii mărcii Hublot – în urma experienței acumulate de-a lungul colaborării cu Berluti – au putut să aplice iconica piele Venezia pe suprafața carcasei unui model Big Bang Unico. O construcție care implică utilizarea pielii pe suprafața cadranului și a carcasei, un material care permite utilizatorului să admire mecanismul ceasului. Datorită unui proces delicat, dezvoltat cu ajutorul artizanilor Berluti, elementele organice ale pielii au fost încapsulate pe suprafața ceasului, fără a afecta frumusețea acestui material natural. Iar pentru această nouă interpretare, pielea Venezia este disponibilă cu patina Cold Brown. O altă inovație este rezervată curelei și cadranului, pielea Venezia fiind aplicată și pe suprafața ramei.

Această realizare a fost posibilă datorită dezvoltării unei concepții cu totul noi a ramei, în două secțiuni. Datorită unei rășini adezive (rigide), prima parte a ramei – produsă din piele cu o grosime de aproximativ 1 mm – este inserată în a doua secțiune, care are la bază inferioară ceramica neagră, care este apoi montată pe suprafața carcasei. Un proces prin care rama va putea să preia din patină de-a lungul timpului, la fel cum se întâmplă cu cureaua ceasului – o fuziune de piele patinată și cauciuc. Un ceas care își găsește inspirația – sub îndrumarea lui Kris Van Assche – în arhivele etichetei Berluti. Ceasul beneficiează de un finisaj glacé, subliniind astfel diferitele nuanțe de maro care compun această culoare subtilă.

Hublot Big Bang Unico Berluti Cold Brown (cutie de prezentare)

O patină care este rezultatul unei munci manuale lungi și complexe, fiecare piesă fiind unică, datorită în primul rând variațiilor de culoare creată de această artă. Desigur, în centrul ceasului Hublot Big Bang se află iconicul mecanism Unico, un cronograf cu funcție flyback. Aici, calibrul MHUB1242 este poziționat într-o carcasă cu diametrul de 45 mm și oferă o rezervă de putere de 72 ore. Hublot Big Bang Unico Berlui Cold Brown îmbină moștenirea casei Berluti – și viziunea lui Kris Van Assche – cu măiestria materialelor utilizate în construcția unui ceas de Manufactura Hublot. În fine, această piesă spectaculoasă este livrată într-o cutie semnată de cele două case, modelul fiind disponibil în ediție limitată la 100 de piese. Detalii aici: HUBLOT

Mai multe informații aici: WHEELS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here