THE HOUSE OF BRUICHLADDICH I

0
16

Construită în 1881, distileria Bruichladdich se află pe insula Islay. Răscolită de vânturi şi scăldată de valurile oceanului Atlantic, Islay este una dintre cele mai fertile insule din arhipelagul Hebridelor. Poziția geografică și “terroir”-ul specific sunt considerate părți esențiale ce caracterizează whisky-ul, oamenii și moștenirea Bruchladdich.

 

BRUICHLADDICH The Classic Laddie Scottish Barley – Obținut printr-un procedeu de triplă distilare a orzului provenit 100% din Scoția, Bruchladdich este un whisky cu arome complexe, florale și fără urmă de aromă de turbă. În procesul de obținere se folosește încă o parte dintr-o mașinărie ce datează din epoca victoriana iar de-a lungul timpului, metodele tradiționale folosite de artizanii distileriei au rămas neschimbate. Distilatele sunt maturate în Loch Indaal iar în procesul de obținere se folosește apa de izvor. Whisky-ul este îmbuteliat doar în Islay, locul de origine al distileriei. Bruichladdich este dovada vie că împărțirea whisky-urilor după regiunile tradiționale din Scoția nu este întotdeauna relevantă. Nu vă gândiți că numirea unui whisky “Islay” nu are legătură cu gustul pentru că adevărul e mult mai complicat și mai interesant. Obținut pentru prima dată în 1881, când cărbunii erau disponibili ca și combustibil alternativ la turba locală, este probabil ca distileria Bruichladdich să fi fost inițial proiectată pentru a produce un whisky fără gust de turbă. The Classic Laddie poartă stilul caracteristic Bruichladdich. Are un gust floral, elegant, sec, cu note dulcegi și arome specifice de pere și citrice, fără urmă de arome de turbă. Maturarea în depozitele de pe malul lacului Loch Indaal a perfecționat un single malt elegant ce aduce mai degrabă cu rezultatul unui artizanat modern. Este un whisky multi-vintage, stilul specific fiind rezultatul măiestriei artizanilor în alegerea butoaielor și maturarea distilatelor de diverse vârste. Distilatele sunt obținute din orz provenit 100% din Scoția. Ambalajul turcoaz este inspirat din culoarea mării ce scaldă insula.

 

NOTE DE DEGUSTARE

CULOARE: galben aurie

AROMA:  arome dulcegi de orz, note de mentă și flori sălbatice proaspăt tăiate, margarete și flori de cireș. Puritatea acestui whisky este remarcabilă. Pe măsură ce whisky-ul “respiră” în pahar, aromele saline se deconspiră amintindu-vă că acest whisky se maturează în apropierea mării. După aproximativ patru sau cinci minute și după adăugarea unei mici cantități de apă, apar în scenă aromele de fructe caramelizate, lămâie, miere și mandarine .

GUST: fin și revigorant cu note de stejar dulce și orz ce duc papilele gustative în extaz. Aromele de fructe apar ca bulele unei șampanii. Note de mere verzi, zahăr brun și arome dulcegi de malt vin în încheiere.

FINAL: memorabil, fresh ca briza mării, cu note dulcegi de ierburi scoțiene și citrice

Alc. Vol: 50%

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here