HOTELUL ESENCIA, NOI APARTAMENTE

Hotelul Esencia a anunţat planuri de extindere după achitionarea a peste zece hectare de teren pe malul mării, proprietatea fiind situată de-a lungul plajei Xpu Ha. Unsprezece apartamente spațioase îşi vor face debutul în luna octombrie (a.c.), inclusiv şase apartamente situate direct pe plajă, alte cinci apartamente urmând să fie construite în junglă.

Considerată a fi una dintre cele mai frumoase plaje din Caraibe, plaja Xpu Ha este situată de-a lungul coastei Mexicului. Alături de noile apartamente, hotelul urmează să lanseze şi un nou restaurant pe plajă, responsabil cu realizarea meniului fiind Chef Dimitris Katrivesis. Noile apartamente şi restaurante, împreună cu o nouă bibliotecă şi o grădină ce beneficiează de hamacuri, vor ridica standardul de ospitalitate al Hotelui Esencia, rezultatul fiind cel mai bun hotel de tip boutique de pe Riviera Maya.

Istoria – Arta şi arhitectura se întâlnesc pe plajă în acest hotel aristocratic, proprietatea fiind iniţial refugiul privat al unei ducese de origine italiană. În 2005, construcţia a fost transformată în hotel, iar în 2014, clădirea a început o nouă călătorie atunci când un antreprenor şi colecţionar de artă – domnul Kevin Wendle – a devenit proprietarul clădirii. Un complex program de renovare a fost demarat în 2009, cele douăzeci şi nouă de camere fiind revigorate, alături făcându-şi apariţia şi o colecţie unică de artă şi antichităţi – inclusiv mobilier tradiţional de la mijlocul secolului trecut şi opere de artă din anii 1950. Cele unsprezece apartamente vor ridica totalul camerelor la patruzeci, suprafaţa ocupată de hotel fiind astfel dublată, păstrând în acelaşi timp intimitatea deja recunoscută a boutique-ului. De asemenea, noile apartamente şi restaurante vor spori facilităţile hotelului, păstrând în acelaşi timp elementele design-ului original şi luxul pe care Hotel Esencia îl oferă deja.

Camere noi – Cele unsprezece apartamente vor fi spaţioase şi elegante, şase dintre ele urmând a fi situate direct pe plaja Xpu Ha, cu acces direct la una dintre cele mai liniştite şi protejate plaje cu nisip alb din Mexic (fiind şi locul unde o specie de broască ţestoasă îşi face cuibul). Decorul este unul în nuanţe de alb, geamurile şi uşile mari deschizându-se direct spre plaja cu vedere panoramică către ocean. Camerele beneficiează de vane duble, poziţionarea lor asigurând oaspeţilor superbe privelişti ale oceanului. De asemenea, piesele de mobilier beneficiează de personalizare din partea artizanilor mexicani locali, alături regăsind ţesături personalizate, o colecţie de cărţi de artă şi design, Wi-Fi gratuit, sisteme integrate de televiziune.

Restaurant nou – Hotelul urmează să te întâmpine cu un nou restaurant, acesta fiind deschis atât publicului, cât şi oaspeţilor hotelului. Restaurantul circular oferă o privelişte de 180º asupra oceanului, fiind decorat cu podele din lemn de culoare albă şi acces direct pe plajă. Aflat sub supravegherea unuia dintre cei mai buni bucătari din lume – Chef Dimitris Katrivesis – meniul este unul de tip fusion, bucătăria grecească şi spaniolă, alături de ingredientele locale, oferind un deliciu culinar celor care urmează să-i treacă pragul. Nici nu are cum să fie altfel, atât timp cât Chef Dimitris este beneficiar de stele Michelin, anterior el lucrând la celebrul El Bulli din Spania, fiind totodată şi bucătarul-şef din spatele restaurantului Mistura din Mykonos, La Pantera Negra din Atena sau Anahi din Paris. O altă surpriză constă în fusionul oferit de bucătăria peruviană şi cea japoneză, alături regăsind cele mai bune ingredient din Peninsula Yucatan.

Hotelul Esencia – Situat la doar cincizeci de minute de Cancun şi la treizeci de minute de Tulum, hotelul este un loc cu un farmec aparte. Moştenitoare al unui impresionant patrimoniu, reşedinţa principală constituie elementul central al hotelului, în jurul acestuia pornind poteci ce duc la cele patruzeci de apartamente şi vile. Piscinele mari, restaurantele şi beach-barurile vin să întregească această reşedinţă, alături regăsind şi un Spa ecologic. Fiecare cameră dispune de terasă privată şi o zona de relaxare ce asigură privelişti spectaculoase asupra grădinilor luxuriante şi a Mării Caraibilor. Mai multe detalii aici (www.hotelesencia.com).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here