Hôtel de Crillon, mașini personalizate

0
26
Hôtel de Crillon & Jaguar E-Type by Tristan Auer

În vara anului 2013, designerul Tristan Auer se angaja în restaurarea (timp de patru ani) unuia dintre cele mai reprezentative hoteluri din Paris – Hôtel de Crillon – acesta oferind călătorilor 124 de apartamente opulente. Doi ani mai târziu, Hôtel de Crillon și Tristan Auer și-au unit din nou forțele, o colaborare ce avea să ducă la producerea unui număr limitat de mașini sport britanice echipate cu interioare personalizate.

Hôtel de Crillon – Tristan Auer

Autevehiculele reprezintă cea mai nouă experiență de care pot beneficia oaspeții hoelului. Cei care vor selecta acest cadou special – care are un preț de pornie de aproxiamtiv 290.000 Dolari – vor colabora direct cu Tristan Auer în crearea unui model de Jaguar E-Type Cabriolet. Hôtel de Crillon va oferi acest proiect auto personalizat până în lune marie a anului 2020, participanții la acest program urmând să primească invitații la prestigiosul Concours d’Elegance Chantilly Arts & Elegance (2021), organizat în fiecare vară în apropierea Parisului. De altfel, Tristan Auer este pasionat al automobilelor de epocă – acestea fiind în opinia sa, “o pânză pentru ceva foarte sensual și glamour” – însă, abia în anul 2017, ca o extensie a studioului de design, a început să încorporeze automobile de lux în portofoliul său.

Hôtel de Crillon – Jaguar E-Type

“Eu numesc acest meșteșug «croitorie auto»”, menționează designerul despre munca pe care o depune în crearea acestor interioare unice. “În același mod în care puteți redecora interiorul unui apartament, puteți realiza și cabina unui autoturism – pentru a exprima stilul personal al proprietarului”. Unul dintre primele proiecte ale designerului – un Citroen DS din 1973 (o mașină ce aparține Hôtel de Crillon) – a păstrat designul original al vehiculului. Cu toate acestea, prin utilizarea cașmirului și a pielii – cu numeroase surse de inspirație, precum Dadès Gorges din Marco sau o pereche conforabilă de mocasini francezi – Tristan Auer a transformat sedanul într-un autoturism impunător. De asemenea, el și-a completat colecția cu un interior realizat pentru un faimos Jaguar de secol XX: modelul XK 120.

Hôtel de Crillon – Tristan Auer Works

Deși aspectul unui vehicul este esențial pentru Tristan Auer, designerul subliniază modul inegalabil în care se poate simți proprietarul unei astfel de mașini; și este încântat să aplice acest comerț pe o pânză ce aparține unui iconic model E-Type, acest model fiind în opinia lui “un symbol al stilului și măiestriei artizanale”. Fiecare E-Type pe care designerul îl realizează în colaborare cu hotelul va beneficia de parteneriatul cu Loro Piana Interiors, astfel încât proiectatntul se asigură că vor fi utilizate doar țesături de calitate. Totodată, el recunoaște că mașinile vor fi influențate destul d emult de client. “Pentru fiecare dintre proiectele mele, construiesc o poveste în jurul clientului și creez un design care vine să completeze stilul său de viață”, menționează T. Auer. “Aștept cu nerăbdare să colaborez cu persoane care împărtășesc pasiunea mea pentru mașinile de epocă”, încheie designerul francez. Detalii AICI.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here