HOROLOGICAL MACHINE N° 6 ALIEN NATION

Se pare că anul 2017 este anul când vizitatorii din spaţiu ne vizitează, Horological Machine N° 6 Alien Nation propus de MB&F fiind o navă intergalactică pilotată de un căpitan cu piele argintie şi echipajul compus din cinci membri, exploratorii enigmatici fiind gata să se prezintă întregii lumi.

Foarte posibil, unii dintre dumneavoastră vor menţiona că primii vizitatori din spaţiu au sosit cu mult timp în urmă, în anul 1947, pentru a fi mai exacţi. Acum şaptezeci de ani, un obiect zburător neidentificat se prăbuşea în Roswell, New Mexico, imediat acest incident fiind înconjurat de poveşti senzaţionale şi secretomania specifică guvernului american. Ameninţările erei nucleare au dispărut încet, dar scenariul ştiinţifico-fantastic devenind un mit modern. Prin urmare, echipajul HM N˚6 Alien Nation nu este un obiect familiar, el sosind aici dintr-un alt sistem solar. Poveştile unor omuleţi verzi, cu craniul supradimensionat şi ochi negri strălucitori, populează tărâmul ştiinţei extraterestre şi imaginaţia noastră. În plus, cei pasionaţi de orologerie, în special cei care înţeleg ce înseamnă inovaţia MB&F, vor simţi afinităţi profunde cu acel concept de comunitate, un “trib” cu propriile coduri şi culturi. Primele două serii ale HM 6 – Space Pirate şi Sapphire Vision – au fost vehicule fără pilot. În acest an, MB&F a decis că a venit timpul să pună pe cineva în locul căpitanului. Fondatorul MB&F, domnul Maximilian Büsser declarând: “Am dorit pentru prima dată să impregnez aceste ceasuri cu viaţă”, HM6 Alien Nation fiind expresia acestei metafore. Practic, cei care sunt îmbarcaţi la bordul acestui ceas nu sunt pasageri pasivi; se află în jurul “motorului” HM6, fixează turbinele din pupă, reglează treptele de viteză, pornesc acceleraţia şi observă spaţiul aflat în faţa “navei”. Chiar şi atunci când sunt încremeniţi în micro-sculpturi din aur alb, ei izbucnesc cu o energie din ce în ce mai mare. Fiecare dintre cei şase străini este modelat individual, realizați din aur alb de gravorul Olivier Kuhn.

Braţele şi gâturile străinilor sunt mai fine decât granulele de nisip, fiecare dintre aceştia având nevoie de aproximativ treizeci şi patru de ore de muncă susţinută. Adăugându-i pe toţi şase, a fost nevoie de o lună întreagă pentru ai realiza. Evident, fiindcă vorbim de nave ce provin dintr-o civilizaţie extraterestră – cu tehnologie extrem de sofisticată – HM6 Alien Nation este complet transparent, ecranul fiind compus în întregime din cristal de safir cu elementare de armare din titan de Gradul 5. Mai exact, douăsprezece blocuri separate de cristal din safir sunt realizate cu până la cinci sute zece ore de muncă în ce priveşte prelucrarea şi lustruirea, în timpul procesului existând şi inevitabile pierderi. Ulterior, acest ansamblu de douăsprezece cristale trebuiesc să se îmbine perfect, scopul fiind de a realiza un tot unitar fără “sudură”. Iar pielea strălucitoare a modelului Alien Nation ne dezvăluie “inima” acestui mecanism complicat, rezultatul a trei ani de dezvoltare intensă: o construcție extrem de complexă, ceasul fiind realizat din 496 de componente de mecanică fină. Dotat cu un flying tourbillion 60-second cu scut retractabil, ce pune în mişcare două cupole care marchează orele şi minutele, acestea se rotesc perpendicular pe mecanism. Totodată, interiorul Alien Nation este marcat de benzi fosforescente de înaltă performanţă, denumite ADT Ultra. Patru piese ale acestui ceas sunt diferenţiate prin culori precum verde, albastru, purpuriu şi turcoaz, fiecare având misiunea de a căuta o nouă casă pe această planetă. Mai multe detalii aici (www.mbandf.com).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here