Horia Tecău & Marius Copil: experiență de 1135 CP

0
91
BMW Group România - Mariu Copil & Horia Tecău

Horia Tecău şi Marius Copil sunt printre cei mai buni sportivi din țara noastră, iar BMW Group România are privilegiul de a colabora cu cei doi tenismeni din clasamentul ATP. În baza acestui parteneriat, constructorul german i-a invitat pe cei doi sportivi la o experienţă de 1135 CP – un test cu unele dintre cele mai performante modele din gama BMW X. O experienţă care marchează şi debutul celor două modele X5 M/X5 M Competition şi X6 M/X6 M Competition pe piaţă.

Marius Copil – Dr. Josef Reiter – Horia Tecău

Dintre acestea, BMW X6 M Competition este modelul superlativelor absolute pentru marca germană. Acesta dispune de cel mai puternic motor care a echipat vreodată un model BMW de serie – un V8 M TwinPower Turbo care dezvoltă o putere maximă de 625 CP la 6.000 de rpm şi un cuplu maxim de 750 Nm asigurat între 1.800 şi 5.800 rpm. Performanţele sunt asigurate de unul dintre cele mai compacte motoare V8 turbo din lume, cu sistemul twin-turbo twin-scroll amplasat în interiorul aranjamentului V al cilindrilor. Modelul este şi cel mai rapid din gama X din istorie, un sprint de la 0 – 100 km/oră fiind obținut în doar 3,8 secunde.

BMW Group România (detaliu motor)

Cei doi jucători ATP au primit pentru test două dintre cele mai spectaculoase modele M ale momentului: X6 M Competition şi X3 Competition. La acesta din urmă, sistemul M TwinPower Turbo asigură o putere maximă de 510 CP la 6.250 rpm şi un vârf de cuplu de 600 Nm între 2.600 şi 5.950 rpm. De asemenea, X3 Competition este propulsat de cel mai puternic motor cu şase cilindri în linie construit vreodată de BMW pentru un model de serie. Propulsorul M TwinPower Turbo cu două turbine monoscroll asigură un vârf de putere de 510 CP la 6250 rpm şi un cuplu maxim de 600 Nm cu turaţii între 2600 şi 5950 rpm, asigurând un sprint 0 – 100 km/oră în doar 4.1 secunde.

Horia Tecău – Alexandru Șeremet (BMW România) – Marius Copil

Prezentate de Dr. Josef reiter (Director General al BMW Group România), acesta a declarat: “Performanţa defineşte marca BMW. Iar M este cea mai bună expresie a performanţei noastre. Ne bucurăm şi apreciem colaborarea cu doi sportivi de înaltă performanţă oferindu-le una intre cele mai intense şi spectaculoase experienţe M. În aceste momente dificile suntem alături de sportivii noştri, au nevoie de sprijinul nostru mai mult ca niciodată”. De altfel, modelele X3 M Competition şi X6 M ilustrează perfect dualitatea mărcii M – o îmbinarea între caracterul practic şi performanţe de supercar, un concept pe care M se mândreşte că l-a adus în lumea auto în anii ’70.

BMW Group România (detaliu consolă centrală)

Horia Tecău despre experienţă: “La aceste modele mă atrag detaliile sport şi sunetul motorului. Este o bestie masculină într-o carapace de gentleman. Spectaculos!” Totodată, Marius Copil a menționat despre experienţă: “BMW X6M este impresionant. Frumos, puternic, este ca un atlet gata de start, iar sentimentul de la volan este greu de exprimat în cuvinte. Genial”. Horia Tecău are un palmares impresionant, cu trei turnee de Grand Slam câştigate la dublu şi dublu mix şi o medalie de argint la Jocurile Olimpice de la Rio (2016). Marius Copil este cel mai de succes jucător român în turneele de simplu şi deţine recordul celui mai rapid serviciu într-un turneu de Grand Slam: 242 km/h.

BMW Group România(Foto: Dragoș Savu)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here