Hermès, primul parfum masculin după 15 ani!

0
139
Hermès (noul parfum H24)

Hermès a prezentat primul său parfum masculin după 15 ani, într-un moment când definiția bărbatului contemporan cunoaște o cu totul altă direcție dezvoltare decât cea din secolul anterior. Un secol dominat de bărbatul rebel (după tipologia lui Steve McQueen) sau de business man-ul rece și calculat (întrucipat atât de bine de personajul Gordon Geckko). Însă, legătura între cele domenii este realziată de noul parfum pentru bărbați H24, prima aromă realizată de casa Hermès după mai bine de cinspreze ani.

Hermès H24 (foto: Hermès)

Terre d’Hermès a fost ultima creație a celor de la Hermès pentru bărbați, un parfum realizat după vechile tipare: arome de cedru și grapefruit. De altfel, el era prezentat pe site-ul mărcii drept o “putere alchimică a elementelor…. energie și poezie”. Astăzi, cu o lume aflată în plin proces de schimbare, artizanii casei au adoptat o abordare mai puțin strălucitoare. “Am fost nevoiți să deschidem alte căi, mai puțin previzibile, pentru a ne îndepărta de aromele convenționale pentru bărbați”, menționează Christine Nagel (Parfumierul casei Hermès și cea care a realizat H24).

Mai multe știri din auto AICI

Inspirația a fost regăsită de Ch. Nagel în ținutele vestimentare pentru bărbați a mărcii francize, aceasta realizând o trecere subtilă către noul parfum. Cum se prezintă aroma? La fel ca majoritatea parfumurilor pentru bărbați, H24 se prezintă cu mai multe straturi de arome. Începe cu note reconfortante și clare de salvie, în subsidiar regăsindu-se arome subtile de lemn de trandafir peruvian (care, demn de remarcat la această esență, nu are un miros de lemn, ci mai mult de verde și condimentat) și o moleculă denumită sclarene, despre care se spune că imită parfumul metalului sau textilelor.

Hermès H24 (campanie produs)

Deși nu s epoate spune că a preluat notele metalice, parfumul emană o aroma caldă. Ele este fără îndoială masculin, notele neavând nimic în comun cu produsele de după bărbierit. Ceea ce denotă o adordare mult mai relaxată și senzuală a notelor tradiționale masculine. Un parfum care evocă purtarea elegantă a unui costum bine croit, chiar dacă porți o ținută lejeră de zi cu zi – formată din pulover și jeans. Până la urmă, H24 este o încuvințare a valorilor modern, sicla elegantă putând fi reumplută pentru a reduce deșeurile, în timp ce ambalajul este produs din materiale reciclate. Detalii Hermès AICI.

Ți-a plăcut acest articol? Abonează-te la newsletter-ul The Gentleman’s Journal pentru mai multe informații AICI

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here