HENRI COANDĂ, SERVICII BUSINESS & VIP

0
1
Aeroportul henri Coandă

Aeroportul Internațional Henri Coandă este, în acest moment, cel mai mare terminal de aviație din România și unul dintre cele două aeroporturi importante din București. Situat în afara zonei urbane a Bucureștiului, Aeroportul Henri Coandă a fost la origini bază militară germană, în locul acesteia fiind construit un aeroport cu scopuri comerciale și facilități moderne. Cele două piste ale aeroportului au fiecare cu o lungime de 3500 m, iar în amplul program de modernizare, care începe în anul 2019, este inclusă extinderea aeroportului cu un nou terminal de pasageri, atât pentru zboruri interne, cât și pentru zboruri externe.

Administrat de Compania Națională Aeroporturi București, aeroportul situat în Otopeni dispune de un terminal cu două corpuri principale de clădiri, unul pentru plecări și altul pentru sosiri, numărul porților de îmbarcare fiind crescut la 28. Extinderea terminalelor și a serviciilor s-a transpus și în saloanele de protocol, acestea permițând nu doar să aveți parte de o atmosferă plăcută și relaxantă, ci și de servicii de înaltă ținută. Totul este gândit pentru a vă oferi confortul de care aveți nevoie în momentele care preced următorul dumneavoastră zbor. Astfel, la dispoziția clienților se află două categorii de servicii: “BUSINESS” (în trei saloane, toate primind pasageri Business Class, Frequent Flyers și Specific Credit Card Holders), respectiv “VIP” (Meet & Assist la sosire sau plecare). Servicii specifice, destinate oaspeților de rang înalt, sunt oferite și prin Salonul Oficial.

Aeroportul Henri Coandă

Salonul Oficial – Împlinește anul acesta o jumătate de veac. A fost inaugurat în 1969, cu ocazia vizitei președintelui american Richard Nixon, iar de atunci a găzduit toate vizitele oficiale de stat. În perspectiva preşedinţiei rotative a României, Salonul Oficial al Aeroportului Internaţional „Henri Coandă” (Otopeni) a fost renovat, în perioada octombrie – noiembrie 2018, investiţia fiind de 150.000 de euro. În plus, cu ocazia Romania2019.eu, împreună cu MAE, au fost create fluxuri noi de plecare și sosire pentru cei aproximativ 9.000 delegați oficiali de rang înalt.

Salonul VIP – Este destinat delegațiilor oficiale și agenților economici care solicită servicii personalizate de tip meet & assist. Acestea presupun însoțirea delegației în tot terminalul, o acomodare în salonul mai sus amintit și îmbarcarea  persoanelor în conformitate cu politica companiei aeriene transportatoare și cu dorința pasagerilor. Salonul a fost inaugurat în anul 2010, cu o suprafață inițială de 275 mp și un număr de 50 locuri. Ulterior, prin intermediul lucrărilor de modernizare efectuate la începutul acestui an, acesta a fost extins, iar capacitatea lui a crescut la 80 locuri. Asigură un ambient prietenos, care conferă senzația de intimitate și căldură încă de la intrare. Mobilierul modern și culorile pastelate duc cu gândul către o grădină din Grecia, situată la malul mării, în care turiștii se simt în largul lor.

Salonul Business Class TAROM – Menit să găzduiască pasagerii Business Class ai companiilor aeriene din alianta Sky Team și clienții de top ai băncilor din România, Salonul Business Class Tarom are o suprafață de 382 mp și o capacitate de 115 locuri. Acesta a fost inaugurat în anul 2010, iar de atunci a primit mai multe modernizări, în conformitate cu cerințele pieței, ajungând la un stadiu de confort competitiv cu saloanele similare de pe marile aeroporturi europene. În acest salon, pasagerii beneficiază de servicii exclusiviste, pe care le accesează personal,  fără intervenția operativă a personalului Serviciului Protocol.

Salonul Business Mastercard – (Salon Business Sud – așa cum apare marcat pe harta saloanelor de pe site-ul CNAB) a fost dat în folosință în august 2010,  iar din decembrie 2013 funcționează în parteneriat cu Mastercard. El este destinat cu precădere pentru accesul pasagerilor deținători de carduri Premium & Business Mastercard emise de băncile din România, dar și pentru accesul pasagerilor business class sau Gold/ Platinum frequent flyers ai companiilor aeriene. Este situat în Terminalul Plecări Internaționale, în zona porților de îmbarcare, la etajul 2, deasupra porții 12, vis-à-vis (în oglindă cu) de Salonul Business Tarom. Salonul are o suprafață de 360 mp și o capacitate de 106  locuri (dintre care 14 locuri în zona de fumat).

Salonul Business Satelit – situat tot la etajul 2 al Terminalului Plecări Internaționale, deasupra porții 9 (practic, în capătul terminalului, într-o zonă mai puțin aglomerată), este preferat de pasagerii dornici de a petrece timpul de dinaintea îmbarcării într-o atmosferă relaxată, liniștită, benefică atât pentru destinderea după o zi stresantă, dar și pentru rezolvarea unor probleme de afaceri de ultim moment (corespondență telefonică/ electronică etc.). Salonul Business Satelit, cu o suprafață de 287 mp și 65 de locuri (dintre care 15 locuri în zona de fumători), a fost amenajat în februarie 2015.

Salonul Business Satelit

Toate cele cinci saloane Aeroportului Internațional Henri Coandă București sunt deschise non-stop. De facilitățile saloanelor business pot beneficia contra-cost, la tariful de 44,03 Euro/ pax/ 4h și pasagerii care nu călătoresc în clasa business sau care nu sunt deținători de carduri Gold/ Platinum frequent traveler sau de carduri bancare Premium Mastercard sau VISA eligibile pentru acces gratuit. Ca regulă generală de acces pentru cele trei saloane business, clienții care apelează la aceste servicii trebuie să țină cont de următoarele aspecte: în oricare dintre cele trei saloane business au acces pasagerii companiilor aeriene care călătoresc la clasa business sau care au statut de Gold sau Platinum în programul de fidelizare a pasagerilor specific fiecărei alianțe aviatice (Frequent Flyer Program), precum și pasagerii business ocazionali (cei care accesează saloanele contra-cost, la tariful ocazional de 44,03 Euro/ pax/ 4h). Pasagerii deținători de carduri bancare Premium Mastercard eligibile au acces cu precădere la Salonul Business Mastercard (Sud), iar cei deținători de carduri VISA Premium au acces la Saloanele Business Tarom (Nord) și Satelit (tarifele aferente serviciilor de protocol Business & VIP sunt disponibile pe site-ul companiei). De asemenea, serviciile Salonului Oficial pot fi accesate de clienți privați, pentru evenimente business. Toate detaliile referitoare la Serviciile de Protocol oferite de Companina Națională Aeroporturi București pot fi obținute accesând aici (Aeroportul Henri Coandă).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here