Heinz Mayer, despre pietre prețioase!

0
128
Heinz Mayer (Idar-Oberstein)

Heinz Mayer este una din companiile care colaborează cu constructorul britanic de automobile Bentley. Originară din Germania, compania este situată într-o zonă cu tradiție în prelucrarea pietrelor prețioase: Idar-Oberstein. O istorie a pietrelor prețioase care datează încă din perioada cuceririi romane, zona care încojoară micuțul orășel – situat în Munții Hunsrück din Renania-Palatinat (vestul Germaniei) – fiind un centru important în tăierea și prelucrarea agatelor și a altor materiale prețioase timp de sute de ani.

Idar-Oberstein (Van Prouyen – 1875)

Fiindcă am pomenit de Heinz Mayer, este bine de știut că această companie are o legătură profundă și veche de secole cu istoria pietrei prețioase din Idar-Oberstein. O poveste începută în anul 1599, anul în care tăietorul de agate Johannes Becker începe afacerea de familie. Pe măsură ce afacerea cu pietre prețioase din Idar-Oberstein a început să crească, comercianții locali au început să clătorească în întreaga lume pentru a căuta cele mai fine pietre și a-și vinde produsele către cei mai buni vânzători de bijuterii din lume. Generație după generație, tăietori de pietre prețioase și meșteșugari au învățat tehnicile de prelucare transmise de familie și își vor adăuga propriilor lor îmbunătățiri și inovații.

Heinz Mayer (bijuterii cu diamante)

Ajungem în anul 1855, perioadă când familia Mayer se mută în Brazilia pentru a explora noile zăcăminte de pietre prețioase, ei trimițând înapoi unele dintre cele mai fine pietre pentru a fi tăiate în Idar-Oberstein, după epuizarea minelor locale. O mutare care avea să conducă micuțul orășel la nou boom, jumătate de secol mai târziu. Regiunea își revenise din punct de vedere economic și oferea numeroase oportunități. Idar-Oberstein ocupa încă un loc important în rândul tăietorilor de pietre prețioase și al producătorilor de bijutieri. Noile generații de tăietori au dezvoltat unele dintre cele mai avansate tehnici și tehnologii, ajutând regiunea să își mențină reputația la nivel global în ce privește tăiatul pietrelor preșioase.

Heinz Mayer & Bentley (colecție bijuterii)

Un punct de cotitură l-a constituit perioada de după cel De-al Doilea Război Mondial, atunci când regiunea a trebuit să se redefinească încă o dată, devenind un centru important în comerțul cu pietre prețioase din Brazilia și Argentina. O transformare care a oferit artiștilor locali o selecție mare de materiale, regiunea experimentând un “al treilea boom” ca centru-lider în materie de pietre prețioase. Nu putem încheia fără a aminti de cea mai recentă colaborare cu constructorul Bentley, pietrele colorate fiind o parte esențială în dezvoltarea unor game noi de produse, oferind pasionaților mărcii auto o alegere importantă atunci când vine vorba de exprimarea personalității. Piese care vor adăuga gamei de modele Bentley o nouă dimensiune emoțională, exclusive și distinctă, o formă – dacă mă pot exprima așa – de lux personal. Detalii aici: HEINZ MAYER

Ți-a plăcut acest articol? Abonează-te la newsletter-ul The Gentleman’s Journal pentru mai multe informații – AICI

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here