Gucci deschide arhiva din Palazzo Settimanni!

0
681
Arhivă Gucci by Palazzo Settimanni (sursă foto: Gucci)

Gucci este una dintre cele mai reprezentative case de modă din Italia. Fondată în urmă cu o sută de ani, eticheta oferă posibilitatea de a admira piese din trecutul mărcii. O experiență exclusivă pe care o puteți avea dacă vizitați Palazzo Settimanni din cartierul Oltrarno, Florența!

Arhiva genți Pallazzo Settimanni (Sursă foto: Gucci)

Florența, leagănul produselor manufacturate și al modei în Italia, va avea acum un nou punct de atracție. O poveste incredibilă este legată de trecutul și geniul artizanilor săi. O tradiție unică, născută cu secole în urmă pe aleile cartierului Oltrarno pentru a satisfice măreția familiei de’Medici. Între secolele XVI/XVII, virtuozitatea în fiecare domeniu al frumuseții atingea cote înalte la curtea Marelui Ducat al Toscanei.

Debutul artizanal

Este perioada când Palazzo Pitti găzduiește numeroși artizani: dulgheri, aurari, tapițeri, croitori, cizmari sau tăbăcari. O epocă efervescentă, cu efecte peste timp, Palazzo Settimanni (sec. XV) fiind construit în apropierea reședinței ducale. Este locul unde Gucci inaugura primul său atelier (1953) și, după ani de restaurare, unde păstrează arhiva mărcii. O colecție istorică realizată prin munca lui Alessandro Michele și echipei sale.

Alessandro Michele (Sursă foto: Vogue)

Această Santa Scantorum este accesibilă în mare parte angajaților Gucci și este denumită Gucci Education. Folosită pentru a instrui angajații mărcii, secțiunea oferă oportunitatea de a admira și înțelege evoluția etichetei de modă. Cum nu am ajuns încă acolo, încercăm să vă oferim din experiența colegilor de la Firenze Made in Tuscany. Un site specializat în promovarea orașului Florența și Toscanei în general.

Palazzo Settimanni

Cu o suprafață de 2800 metri, intinsă pe cinci etaje, arhiva mărcii este împărțită în diferite sectoare. Experiența Gucci începe la parter, locul unde întâlnim o curte deschisă, decorată cu plante și diferite obiecte de décor. Patrulaterul oferă posibilitatea de a accesa diferite camere, aici regăsind genți de epocă, bijuterii sau sala de expoziții. Primul etaj, accesibil prin scările înguste din piatră, găzduiește ediții de eșarfe sau pantofi.

Florence Welch în rochie Gucci (Sursă foto: Vogue)

Regăsiți aici rochia purtată de Lady Gaga în filmul “The House of Gucci”, de Ridley Scott. Într-o camera specială, aveți ocazia să admirați rochia muzei etichetei, Florence Welch, și a actriței Dakota Johnson. Totodată, subsolul oferă posibilitatea de a admira accesorii pentru stilul de viață, produse în urmă cu 60/70 de ani. O arhivă Gucci care parcurge cei o sută de ani de istorie a legendarei etichete și a artizanatului florentin.

Ți-a plăcut acest articol? Abonează-te la newsletter-ul The Gentleman’s Journal AICI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.