Gucci inaugurează “Gucci Garden”

0
301

Gucci a inaugurat astăzi, 10 ianurie 2018, “Gucci Garden” din Palazzo della Mercanzia (Florența). Proiectată de Alessandro Michele (Director de Creație în cadrul Gucci), “Gucci Garden” îmbină trecutul și viitorul prin prezentarea unor piese contemporane cu obiectele ce au fost realizate de-a lungul istoriei casei florentine (din 1921). Numele “Gucci Garden” a fost ales pentru a simboliza referințele metaforice și literale din lumea plantelor, a florilor și a animalelor.

Amplasată pe două etaje, “Gucci Garden” oferă privitorului ținute vestimenatre, accesorii, instalații video, lucrări de artă, documente și diverse artefacte organizate pe teme separate. Piesele contemporane sunt juxtapuse cu obiectele de epocă, artiștii Jayde Fish, Trevor Andrew și Coco Capitán fiind invitați să decoreze zidurile incintei.

Opera lor se află alături de tapetul și un portret ecvestru din secolul al XIX-lea realizat de Domenico Induno. Pentru realizarea “Gucci Garden Galleria”, domnul Alessandro Michele a lucrat împreună cu curatorul Maria Luisa Frisa, vizitatorii având ocazia să admire toate creațiile realizate de designerii faimoasei case italiene în decursul timpului. În plus față de frumusețea artei expuse, oaspeții se pot opri pe parcursul itinerariului la “Gucci Osteria”, un restaurant intim condus de Bucătarul Șef Massimo Bottura, meniul fiind unul inspirat din călătoriile acestuia și suprapus peste bucătăria tradițională italiană.

Spațiul dedicat expoziției este împărțit în mai multe zone, parterul (cu două camere) fiind ocupat de restaurant și o zonă comercială. Produsele disponibile aici sunt concepute exclusiv pentru “Gucci Garden” și nu sunt disponibile în alte magazine Gucci. Printre aceste produse regăsim pantofi, genți din diferite materiale speciale, alături de câteva creații unice. Spațiul comercial a fost conceput pentru a respecta și sărbătorii arhitectura originală a palatului.

De asemenea, camera care găzduiește ținutele vestimentare și accesoriile este realizată într-o gamă de culori ce combină nuanțele de galben și roșu, totul fiind în consonanță cu designul ușilor și ferestrelor arcuite, în timp ce podeaua este placată cu marmură de cea mai bună calitate. Fiecare cameră din “Gucci Garden” aduce un tribut trecutului și prezentului casei florentine.

Astfel, la primul etaj regăsim “Guccification”, camera oferind vizitatorilor posibilitatea de a admira logo-urile Gucci și modul cum acestea au tranformat piesele vestimentare și accesoriile în decursul timpului. În același timp, sala “Paraphernalia” se concentrează pe iconicele produse ale casei, precum loaferi, produse ecvestre, diverse printuri și accesorii din bambus. Sala “Cosmorama” este dedicată originii casei ca producător de articole din piele pentru călătorii sofisticați și cosmopoliți.

Nu în ultimul rând, camera “Cinema De Camera” este un mic auditoriu de mici dimensiuni, locul unde pot fi vizionate filme experimentale, în timp ce camerele de la etajul al doilea – “De Rerum Natura” și “Ephemera” – includ o istorie a brandului de la începuturile lui și până în zilele noastre. “Gucci Garden” urmează să fie deschisă șapte zile pe săptămână (pe tot parcursul anului) – începând cu data de zece ianuarie 2018 – prețul de intrare fiind de opt euro (cincizeci la sută din prețul fiecărui bilet urmând să fie donat pentru sprijinirea unor proiecte de restaurare din orașul Florența). Mai multe detalii aici (www.gucci.com).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.