GTO Engineering prezintă proiectul ”Moderna”

0
313
GTO Engineering (Moderna)

GTO Engineering a trecut recent la producția primei sale mașini sport, după trei decenii de întreținere și restaurare a modelelor clasice Ferrari. Iar exemplul cel mai elocvent îl reprezintă “Moderna”, un model care vine să recreeze magia unui automobile clasic. Anunțat în cursul săptămânii trecute, cea mai recentă propunere GTO Engineering este o mașină dotată cu un propulsor V12, sportive având ca sursă de inspirație un Ferrari din anii 1960. Însă, dacă exteriorul său ne duce cu gândul la epoca de aur a automobilului, detaliile acestei mașini sunt clar de ultimă generație.

Ferrari 250 GTO Clasic

La fel ca prima mașină, “Moderna” se bazează pe clasicul 250, în special pe modelul GTO. Un coupé care anunță viteză, imaginile care încoțesc anunțul oferind indiciile unei caroserii din fibră de carbon – simplificată pentru a oferi mașinii o formă mai modernă – în timp ce a fost echipată cu un acoperiș stilizat și un pachet luminos compus din LED-uri. Majoritatea caraoseriei este din fibră de carbon, în timp ce capota și ușile sunt din aluminiu, oferind astfel o experiență mult mai tradițională. De asemenea, inima mașinii este reprezentată de un propulsor V12 și, deși nu sunt disponibile date suplimentare, se așteaptă să producă aproximativ 350 CP, ceea ce promite o accelerație de la 0 – 100 km/oră în șase secunde și o viteză maximă de circa 240 km/oră.

GTO Engineering (250 Moderna)

Totodată, automobilul dispune de un șasiu tubular din oțel compelt nou, cu sub-cadru din aluminiu – cele două fiind inspirate de la mașinile de curse – acestea fiind menite să mențină greutatea finală la aproximativ 998 kilograme (2200 pounds), o cifră care în mod normal este de neimaginat pentru o mașină sport din vechea școală auto. O suspensie complet independentă și roți mai mari (pentru a putea găzdui frâne mai puternice și sigure decât la originalul 250 GTO) vin să întregească soluțiile tehnice ale vehiculului. Întru-cât “Moderna” se află încă în faza de dezvoltare, GTO Engineering nu a prezentat date despre preț, costul unui astfel de automobile fiind estimat în jurul cifrei de 1 milion dolari. Detalii aici: GTO ENGINEERING.

Mai multe informații aici: WATCHES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here