Google Arts & Culture, tur virtual al muzeelor

Google Arts & Culture - Louvre (Tur virtaul)

Google Arts & Culture a realizat o listă cu peste 500 de muzee și galerii de artă pe care le puteți vizita (online) pe toată durată șederii acasă. De altfel, o serie de muzee au deja implementate tururi virtuale – amintind aici de Louvre, care oferă un tur al Galeriei D’Apollon și MoMA, cu tururi care includ artiști precum Matisse sau Picasso – întrucât multe dintre faimoasele instituții culturale din lume își închid ușile, oamenii adaptându-se unui stil casnic, această mișcare fiind o caracteristică bine programată care invite oamenii să se bucure de artă și muzică în spațiul confortabil al casei.

Google Arts & Culture – Tur virtual al Galeriilor de Artă

Un alt exemplu îl constituie Muzeul Vaticanului, instituția oferind vizitatorilor virtuali un ur de 360 grade a Capelei Sixtine și camerele pictate de Rafael, în timp ce Muzeul Van Gogh împărășește peste 200 de lucrări din post-impresionismul olandez, 500 de desene și mai mult de 750 scrisori. Cu toate că muzeele și galeriile de artă italiene sunt închise până la finalul lunii aprilie, sălile dedicate secolului al XVI-lea – din cadrul Galeriei Uffizi, Florența – sunt disponibile pentru explorarea prin Google Maps. Mai multe alte instituții din nordul orașului Milano sunt, de asemenea, enumerate, amintind aici de istorica Bibliotecă Ambrosiană, Castello Sforzesco și Museo del Novecento (un muzeu dedicat artei secolului al XIX-lea).

Google Arts & Culture – Tur virtual al Muzeelor de Artă

Totodată, Muzeul Național din Mexic (Museo Nacional de Antropología) este cea mare mare și vizitată instituție din țară, acesta fiind cunoscut pentru vasta sa colecție de artefacte din perioada pre-columbiană, precum și pentru cele provenite din fostul teritoriu Mexican din sud-vestul Statelor Unite. Instituția culturală deține în patrimoniul său artefacte semnificative și antropologice al civilizațiilor din perioada pre-columbiană din actualul stat Mexic, amintind aici de piese precum Piatra Soarelui – Calendarul Aztec din piatră – și statuia aztecă Xochipilli. Platforma permite utilizatorilor să răsfoiască colecțiile muzeale sau să “rătăcească” pe sălile galeriilor de artă. În fine, pentru a putea vedea lista completă a instituțiilor culturale online, vă rugăm să accesați artsandculture.google.com pentru a urmări tururi virtuale de pe tot globul. Sursă – Designboom.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here