Golden Tulip, noi tendințe culinare

0
765
Golden Tulip

Golden Tulip Victoria Bucharest este amplasat în inima orașului, pe una dintre principalele artere ale capitalei, reședința oferind superbe priveliști asupra cladirilor istorice ale Bucureștiului, un apus extradordinar și suficientă lumină naturală pentru a profita de o carte bună într-una dintre confortabilele camera ale reședinței. Cu finisaje care respecta brand book-ul hotelului, texturile au fost alese pentru ca simțurile tactile să fie împlinite, armonia elementelor și volumetriile oferind echilibru spațiilor și, implicit, a circulației atât de necesare.

Golden Tulip – Supă cremă de Morcov cu Ghimbir

Recent, am trecut pragul hotelului cu dorința de a afla despre schimbările produse în meniul micuțului, dar cochetului restaurant de la parterul reședinței. Încă de la început, aveam să aflăm de regula împământenită în cadrul Hotelui Golden Tulip Victoria Bucharest, și anume: “bucură-te de orice preparat care îți face sufletul să zâmbească”. Un concept la care nu am cum să nu zâmbesc, în sens pozitiv, ținând cont că am urmat o școală de bucătărie și sunt un împătimit al bucătăriei de bună calitate. Cu preparate selecționate pentru a satisfice și cele mai sofisticate papile gustative, am descoperit în bucătăria Golden Tulip un curcubeu de arome locale și internaționale, locul unde cele mai noi tendințe culinare sunt respectate – în asociere cu preparate ce respecta savoarea locală. Indiferent dacă vorbim de un delicios burger sau un ravioli cu bureți de pădure, meniurile servite își regăsesc savoarea și aroma în pasiunea depusă zi de zi în bucătăria hotelului.

Golden Tulip – Chef Nicușor Răducanu

Pentru a înțelege meniul propus, am apelat la Nicușor Răducanu – Bucătarul Chef al hotelului – un pasionat al bucătăriei românești, armonios îmbinată cu influențe din bucătăria internațională, cu precădere din cea mediteraneană. În cursul discuției noastre aveam să aflăm că Chef N. Răducanu iubește ingredientele locale și autentice, el apelând la micii producători pentru livrarea legumelor proaspete. Evident, ca o observație, oaspeții sunt din ce în ce mai interesați de ceea ce primesc în farfurie, locul de unde provin ingredientele, cum sunt preparate meniurile și care sunt “secretele” care dau savoare meniurilor comandate. Astfel a fost conceput meniul de tip “Business Lunch”, un meniu ce oferă o varietate mare de specialități preparate pe loc. Vorbind despre mâncarea servită aici, Golden Tulip Victoria Bucharest se regăsește printre locurile căutate pentru meniurile proaspete, serviciul exemplar fiind garantat de atenția și experiența personalului. Fiindcă îl menționam mai sus pe Chef Nicușor Răducanu, trebuie să rememorăm influența culinară mediteraneeană, o bucătărie extrem de apreciată în România. Astfel, alegerea lui Chef Răducanu a fost să introduca în selecția meniului două tipuri de paste: “Paste Napoletane” – adresate iubitorilor gustului autentic mediteranean și respectiv, “Paste Carbonara” – adresate în special gurmanzilor. Pentru varietate, în meniul servit la Golden Tulip, a fost introdus un delicios fel principal – denumit “Muschiulet de porc tras la tigaie cu legume in stil Asiatic”, asezonat cu ardei iute – alături de acesta regăsind și un “Piept de pui la gratar  servit cu cartofi wedges“. Un loc aparte în meniul servit aici îl reprezintă “Supa Casei”, diferită în fiecare zi, oaspeții putând să aleagă între o “Supă de Pui de țară, cu tăiței de casă” sau “Ciorbiță Rădăuțeană”, poate chiar și o rafinată “Supă cremă de Morcov cu Ghimbir” (o preferată dacă mi se permite intervenția).

Golden Tulip – Somon

Și fiindcă vorbim de mixul de mâncăruri românești și internaționale, trebuie știut că în bucătăria Golden Tulip nu se face rabat la calitate, restaurantul hotelului implementând o politică extrem de riguroasă a calității ingredientelor, alegerea furnizorilor fiind o componentă importantă în managementul hotelului. “Nu lucrăm neapărat după tiparul gramajului, calitatea ingredientelor și gustul ocupând un loc central în realizarea meniurilor. Satisfacția oaspeților noștri se află pe primul loc”, ne-a declarat Chef Nicușor Răducanu. Evident, din meniul Golden Tulip nu putea să lipsească desertul, principalele atracții fiind “Desertul Casei” și “Lava Cake” – un desert ce abundă în delicioasa și fina ciocolată belgiană. Iar fiindcă un meniu delicious trebuie acompaniat de o băutură pe măsură, nu putea lipsi un vin românesc de calitate, propunerea ospătarului, fiind un Siel Rose produs de Tohani România.

Golden Tulip – Desert

Un vin sec din gama Siel, obținut din soiurile de struguri Merlot, Cabernet Sauvignon, Busuioaca de Bohotin, Fetească Neagră sau Syrah, cultivarea acestora fiind realizată în renumita regiune Dealu Mare – o regiune cunoscută pentru faptul că este situată pe aceeași paralelă (45) cu renumitele podgorii din Bordeaux (Franța). O zonă propice pentru soiurile roșii, vinurile prezentându-se cu o culoare vie și strălucitoare, caracteristica principal fiind prospețimea. Și, fiindcă vinul este important în cadrul unei mese, trebuie spus că aroma florilor de măceșe se îmbină armonios cu petalele de trandafir, gustul oferind o paletă aromatică ce plasează Siel în zona fructelor exotice și a florilor de vară, delicat și proaspăt. În fine, nu ne rămâne decât să vă invităm să treceți pragul hotelului Golden Tulip Victoria Bucharest, mai multe detalii despre meniuri putând fi consultate AICI.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.