Girard-Perregaux Laureato Absolute Ti 230!

0
86
Laureato Absolute Ti230 (foto Girard-Perregaux)

Anul 2021 a fost unul aniversar pentru Girard-Perregaux, marca orologeră sărbătorind 230 ani de la momentul fondării sale. Cum altfel, sărbătoarea avea să fie marcată de lansarea unei ediții speciale, denumite Laureato Absolute Ti 230.

Model albastru Laureato Absolute Ti230 (foto Girard-Perregaux)

Ediția aniversară include două ceasuri contemporane, cu un caracter bine definit, cu jocuri de nuanțe și forme contrastante. Ca parte a aniversării, marca orologeră a decis revizuirea modelelor sale emblematice și lansarea unei serii de noi creații. Piese care aduc aminte de începuturile unei povești de succes, atunci când Jean-François Bautte produce primul ceas de buzunar. Este povestea unui tânăr de 19 ani, începută în anul 1791.

Începuturile

Știm cu toții că fiecare marcă – celebră astăzi – a avut parte de povești cel puțin romantice la începutuirle sale. Este și cazul Girard-Perregaux, marcă orologeră rezultată în urma căsătoriei lui Constant Girard cu Marie Perregaux în anul 1854. Este punctul culminant al Manufacturii elvețiene, momentul nașterii unei dintre cele mai apreciate mărci de ceasuri din lume. Totodată, este perioada când se descoperă materialul numit titan.

Ediție Laureato Ti230 (foto Girard-Perregaux)

Peste ani, Laureato Absolute Ti 230 este unul din ceasurile care includ în construcție titanul, material cu forme multiple. Girard-Perregaux preferă să folosească titanul de gradul 5, un material deosebit de puternic și ușor, rezistent la coroziune. Ceasul beneficiează de o carcasa sablată de 44 mm, cu fațete polișate, oferind strălucire și contraste subtile. O combinație între diferite tipuri de finisaje, o provocare acceptată de marcă.

Construcția

Cadranul dispune de o construcție de tip sandviș, compus dintr-un strat superior – cu numeroase deschideri – așexat pe stratul inferior. Deschiderile superioare oferă o imagine parțială a stratului inferior, prezentat în nuanțe elegante de gri. Ceasul oferă un mecanism automat – Calibrul GP03300-1060 – care include 218 componente, produse la standardele înalte ale mărcii orologere Girard-Perregaux.

Model titan Laureato Absolute Ti 230 (foto Girard-Perregaux)

Continuând tradiția Laureato, cureaua este integrată, o caracteristică întâlnită la modelul original lansat în anul 1975. Realizată din cauciuc, cureau are în componența ei titan, potrivindu-se perfect cu nota de culoare a cadranului. Închiderea este din titan și are un sistem de micro-ajustare a dimensiunii, oferind o potrivire perfectă pe mâna purtătorului. Pentru cei interesați, ceasul poate fi comandat prin reprezentantul Orologeria Galt.

Ți-a plăcut acest articol? Abonează-te la newsletter-ul The Gentleman’s Journal AICI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.