Genesis X, un concept electric absolut fabulos!

0
112
Genesis X (concept car electric)

Genesis X a prezentat ultimul său concept-car, un superb Grand Touring Coupé cu două uși și cu alimentare electrică. Prezentat zilele trecute la Los Angeles (Statele Unite), vehiculul-concept reprezintă cel de-al cincilea vehicul al constructorului american de vehicule – celelalte fiind New York, GV80, Essentia și Mint – modelul Genesis X urmărind tema celor “două linii”, o filozofie axată pe un design care scoate în evidență simplitatea și frumusețea unui vehicul contemporan.

Genesis X (concept car – detaliu cabină)

Urmând limbajul de design actual – denumit “luxul atletic” – modelul Genesis X împrumută trăsături de stil de la vehiculele G90 și chiar GV80, chiar dacă se prezintă cu o caroserie de GT Coupé. Stopurile și farurile se prezintă ca niște benzi subțiri, acestea din urmă continuând prin pasajul roților. Tema continua în interiorul vehiculului, cabina de pilotaj înfășurându-se în jurul șoferului, în timp ce scaunele ne aduc aminte de mașinile de curse.

Mai multe știri auto AICI

Un afișaj “Free Form” îi arată șoferului toată tehnologia prezentă la bordul vehiculului, în timp ce tabloul de bord oferă informații tuturor pasagerilor și este conectat la o console central ce pare că plutește. Cum astăzi sustenabilitatea se află în centrul tuturor constructorilor de automobile, vehiculul a fost finisat într-o nuanță de culoare Lençóis Blue, tonul fiind inspirat de lagunele prezente în Maranhenses National Park din Brazilia.

Genesis X (concept car – detaliu spate)

Durabilitatea este prezentă în materialele reciclate care sunt utilizate la interiorul cabinei, amintind aici de centurile de siguranță, volan sau capacele airbag-urilor. Potrivit constructorului Genesis, litera X – prezentă în numele mașinii – simbolizează un “erou ascuns”. Totodată, aceasta poate fi și o referință la transmisia electrică, un detaliu despre care constructorul american nu a comunicat în acest moment niciun detaliu. Cu toate acestea, dacă vehiculul se apropie de startul producției, nu putem spune decât că vom fi încântați să-l descoperim pe “erou”. Detalii Genesis AICI.

Ți-a plăcut acest articol? Abonează-te la newsletter-ul The Gentleman’s Journal pentru mai multe informații AICI

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here