Garden Spritz, o nouă creație Chandon!

0
300
Chandon Garden Spritz

Garden Spritz este cea mai nouă creație Chandon, o marcă cu personalitate unică încă din anul 1959. Originară din Argentina, marca beneficiează de 60 ani de excelență, dând naștere unui domeniu în care soarele nu apune niciodată.

Chandon Garden Spritz; foto: Chandon

Sofisticat și autentic, Chandon Garden Spritz este compus dintr-un vin spumant brut și lichior delicious cu rețetă secretă. O prețioasă băutură realizată din extracte naturale de coji de portocale, ierburi și condiment, care redefinește experiența spritz. Continuând piritul fondatorului Robert-Jean de Vogüé (fost Președinte al Moët & Chandon), casa își continua tradiția de inovație. “Când alții au închis obloanele, noi am deschis ferestre”, spunea RJ de Vogüé.

Inspirație și creativitate

Citatul lui RJ de Vogüé continua să inspire și astăzi vinificatorii și cultivatorii comunității Chandon. Prin schimburile lor, ei reinventează colaborarea, împărtășind inspirația și creativitatea. Ingredientul principal al vinului este Chandon brut, produs de vinifcatorii din Mendoza, la poalele Anzilor Argentinieni. Vinul este produs din soiurile Chardonnay, Pinot Noir și Semillon, crescuți la altitudinea de peste 1000 metri.

Chandon Garden Spritz (ingrediente(; foto: Chandon

Terroirul și clima favorizează în mod natural prospețimea, coacerea și aciditatea necesare pentru acest vin spumant excepțional. Gustul amărui delicios este obținut printr-o macerare naturală a cojilor de portocală, ierburi aromate și condiment. Secretul este soiul de portocale Valencia selectat pentru echilibrul de aciditate și dulceață, crescute natural în provincial Entre Rios. Fructele sunt culese în momentul optim al coacerii.

Gust și proces creativ

Gustul și procesul creativ este explicat de Ana Paula Bartolucci, vinificatorul Chandon: “Am petrecut ani testând diferite amestecuri. În cele din urmă, una dintre rețete s-a dovedit a fi câștigătoare. Pentru Chandon Garden Spritz am obținut arome intense și sufficiente note amare”. Un elixir îmbibat de soarele Argentinei. O băutură proaspătă, care poate fi servită cu câteva cuburi de gheață, felie de portocală și rozmarin.

Chandon Garden Spritz (lifestyle); foto: Chandon

Fidel angajamentelor sale, Chandon produce Vinuri din surse durabile, strugurii și portocalele fiind culese manual. Totodată, produsul final necesită șase luni de maturare, înainte ca vinul să fie amestecat cu lichiorul maturat. Ierburile și condimentele sunt macerate lent, între șase săptămâni și șase luni, în fucnție de tip. Notele de portocală sunt completate de ierburi argentiniene și braziliene, alături de cele din India sau Madagascar (Chandon).

Ți-a plăcut acest articol? Abonează-te la newsletter-ul The Gentleman’s Journal pentru mai multe informații AICI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.