FUNCȚIONALITATE ÎN MIJLOCUL NATURII

0
784

Situat în partea de nord a oraşului, CUZINO 106 pune accent pe design şi funcţionalitate, respectând identitatea locului şi un grad ridicat de flexibilitate, alături de o mulţime de facilităţi. Tema centrală a proiectului este explorarea mediului înconjurător, spaţiul fiind utilizat într-un mod inovator pentru a crea un nou sentiment al comunităţii şi o calitate maximă a vieţii.

Cuzino 106

Construit în jurul conceptului de funcţionalitate, complexul rezidenţial CUZINO 106 este destinat cuplurilor educate, personalităţilor complexe care aleg liniştea şi spaţiile generoase ale unui apartament centrat pe calitatea materialelor şi a zonelor verzi bine dimensionate, stimulând astfel dialogul cu viaţa comunităţii din oraş. Complexul este o propunere încântătoare din punct de vedere architectural, semnată de către PURAN Architecture & Design, impresionând atât prin atenţia la detalii cât şi prin valorificarea spaţiului deţinut. Dacă ne referim la materialele folosite, la finisaje, putem menţiona spre exemplu tâmplăria din aluminiu de la Reynaers, parchet triplu stratificat ori încălzirea în pardoseală. Dezvoltarea ansamblului CUZINO 106 a pornit de la un principiu “DIFERIT”, ca o viziune aparte a ceea ce înseamnă “ACASĂ”, el fiind dedicat conceptului rezidenţial de tip nou. Luându-se în considerare dezvoltarea oraşului, în care lipsa spaţiului constituie o problemă, precum şi dorinţa de flexibilitate, identitate locală şi interacţiune comună, ansamblul pune în centrul construcţiei principiul “utilizării creative a spaţiului” – dezvoltat ca o alternativă la agitaţia şi poluarea urbană, dar fără a renunţa la confortul şi oportunităţile unei vieţi in metropolă – aplicat în contextul conceptual al rezidenţiei. Aplicând formula “linii curate”, CUZINO 106 este alcătuit din trei elemente formale. Spaţiile de locuit şi dormit, zone generoase şi bine compartimentate, amprenta generală fiind de “linişte şi generozitate”. O a treia secţiune este oferită de bucătărie, un spaţiu gândit pentru familiile dornice să experimenteze calitatea meniurilor moderne, fără a petrece prea mult timp aici.

Soluţiile rezidenţiale sunt creative – CUZINO 106 fiind concentrat pe stimuli de perspectivă – stilul arhitecturii fiind “îmbrăcat” pe persoana şi nevoile acesteia de individualitate, flexibilitate şi comunitate. De asemenea, spaţiile comune sunt generoase, pornind de la zona verde – ce înconjoară rezidenţa – şi până la holurile de interior, gândite ca o extensie a locuinţei propriu-zise. Un ansamblu de tip boutique, discret – cu numai nouăsprezece apartamente – el este amplasat pe o stradă liniştită, într-una dintre cele vibrante şi bine cotate zone rezidenţiale: Bdul. Iancu Nicolae. Facilităţile moderne pot fi regăsite în apropiere, amintind aici de complexele comerciale Jolie Ville şi Băneasa Shopping City, precum şi proximitatea Pădurii Băneasa, rezidenţa fiind poziţionată în imediata apropiere autostrăzii Bucureşti – Ploieşti (Braşov) şi la doar 15 minute de autostradă Bucureşti – Constanţa (Mamaia). Pentru familiile cu unul sau doi copii, Grădina Zoologică este poziţionată la doar cinci minute de mers, în timp ce Parcul Herăstrău se află la o distanţă de doar douăzeci de minute de mers cu maşina. Facilităţile sunt completate de numeroase şcoli şi grădiniţe particulare, ceea ce face ca educaţia copiilor să fie una deosebit de selectivă, concentrată pe calitate. În acelaşi timp, pentru cei cu viaţă activă, nenumărate facilităţi pentru petrecerea timpului liber sunt regăsite în apropiere, amintind de restaurante cu bucătărie fină, săli de sport şi Spa-uri bine dotate, precum şi numeroase cluburi de noapte elegante. De asemenea – pentru cei angrenaţi într-o viaţă de business trepidantă – infrastructura zonei este completată de numeroase clădiri de birouri, acestea aflându-se la numai cincisprezece minute de mers cu maşina. Mai multe detalii sunt disponibile aici (CUZINO).

Cuzino 106

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.