Foxconn lansează trei vehicule electrice!

0
42
Sedan Model E (foto Foxconn)

Foxconn, companie tehnologică cunoscută pentru producția telefoane iPhone, a prezentat trei vehicule electrice. Originară din Taiwan, compania tehnologică și-a anunțat planurile pentru dezvoltarea și producția în viitor a mașinilor electrice.

Crossover Model C (foto Foxconn)

Demersul a fost însoțit de prezentarea a trei prototipuri de vehicule electrice: o berlină, un Crossover și un autobuz. Așa cum este cazul celui mai faimos produs al său, Foxconn nu intenționează să le comercializeze sub marca proprie. Astfel, cele trei vehicule electrice urmează să fie lansate sub marca Foxtron, în parteneriat cu producători de automobile. Printre ele, Yulon Motor Group (Taiwan), compania care a construit prototipurile.

Concepție

Se pare că accentul urmează să fie pus de Foxconn pe platformele pe care sunt construite vehiculele electrice. Compania promite o nouă arhitectură electrică, aceasta regăsindu-se în autonomia de peste 640 km și o accelerație rapidă. Poate cel mai interesant vehicul dintre cele trei vehicule este sedanul de lux Model E. Cu un design elegant, autoturismul cu patru uși a fost desenat de Pininfarina și dispune de un propulsor puternic.

Autobuz Model T (foto Foxconn)

Momentan, compania nu a anunțat câte motoare electrice vor propulsa vehiculul, dar promite o putere de circa 750 CP. Mașina poate accelera între 0-100 km/oră în doar 2,8 secunde, autonomia fiind estimată la 750 km. Sunt cifre care pun Model E în același rând cu versiunile Lucid Air, Tesla Model S și Mercedes-Benz EQS. Ce pare interesant la acest sedan este partea din spate, compania promițând o nouă aranjare a spațiului.

Dezvoltare

Plecând de la nevoia de spațiu, compania menționează că partea din spate va fi transformată într-un “birou mobil dedicat”. Cu toate acestea, nu au fost oferite detalii suplimentare, chiar dacă Foxconn promite o conectare perfectă cu dispozitivele mobile. Un aspect important în viitor, ținând cont creșterea locurilor de muncă care necesită conectivitate mobilă. În fine, Foxconn promite și un Crossover cu autonomie de 700 km.

Ți-a plăcut acest articol? Abonează-te la newsletter-ul The Gentleman’s Journal AICI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.