Floris, 290 ani de parfumerie britanică

0
780
Floris (Icons – 290 Years of British Perfumery)

Floris celebrează în 2020 cel de-al 290-lea an de la fondare, producătorul britanic fiind una dintre cele mai vechi case de parfumerie independente din lume. Pentru a marca această aniversare, Floris a lansat o colecție de parfumuri denumită “Icons – 290 Years of British Perfumery”. Cu magazinul situat în inima districtului St. James din Londra, Floris este una dintre casele cele mai representative de parfumerie din Marea Britanie, nouă generații de parfumieri au adresat pasionaților puterea emotive a aromelor și abilitatea necesară pentru a crea produse de o calitate inconfundabilă.

Floris (Elite)

Elite – un Eau de Toilette preferat în familia Floris, el fiind create de Michael Bodenham în anul 1979. O întoarcere în timp putem spune – parfumul fiind unul complex – cu note atât proaspete, cât și lemnoase. Inițial, Elite a fost unul din parfumurile entry-level în gama Floris, răbdarea necesară creării de parfumuri complexe oferind în timp rezultate uimitoare. Admiratorii săi, pe măsură ce anii 1980 progresau, s-au diversificat, parfumul ajungând să fie cerut pe tot cuprinsul continentului Eruopean (în special în peninsula italică).

Floris (White Rose)

White Rose – începem descrirea cu o Eau de Toilette marcată de buchetul trandafirilor, cu note neașteptate de iris, chihlimbar și mosc reconfortant. Aveți ocazia să descoperiți o poveste neașteptată, lumea veche fiind îngemănată cu lumea nouă, perfectul cu imperfectul, orașul cu mediul rural. Parfumul a fost creat inițial de Mr. John Floris pentru magazinul din Jermyn Street – la începutul anilor 1800 – printre cumpărătorii cu notorietate numărându-se Florence Nightingale (cunosct reformator social și fondator al primei școli de asistente medicale), precum și lordul-amiral Horatio Nelson. White Rose este unul dintre parfumurile de temelie ale casei britanice, el făcând parte de-a lungul timpului din colecția florală a mărcii.

Floris (Bergamotto di Positano)

Bergamotto di Positano – un Eau de Parfum care evocă căldura unei brize a Mării Meditareneene, a soarelui și apei strălucitoare. Lansat inițial în 2015, parfumul a fost destinate vânzării pe strada Jermyn Street, aroma beneficiind de un răspuns pozitiv aproape instantaneu din partea clienților. Cu inspirația regăsită într-una dintre cele mai romantice familii ale casei, acest clasic-modern însoțește moștenirea casei cu tonurile parfumeriei moderne. De altfel, Bergamotto di Positano este un omagiu adus lui Charles Joseph Pagliano, cel care avea să părăsească Positano – la începutul secolului al XIX-lea – pentru a se stabili în Anglia și a se căsători cu mult-iubita sa Maria Floris.

Detalii aici: FLORIS LONDON

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.