Share This Article
Florența este cunoscută pentru mâncare, modă și trecutul istoric, fiind unul dintre orașele italiene potrivite pentru o escapadă de weekend. Orașul este o destinație care îmbină obiectivele culturale și bucătăria rafinată, alături cele mai în vogă produse high-end!
Odinioară centrul Imperiului Roman, Italia reprezintă una dintre principalele atracții pe continentul European. Iar Florența este un obiectiv demn de vizitat, arhitectura și colecțiile renascentiste oferind fundalul potrivit unui weekend de poveste. Vechi palate, străduțe cu trecut istoric și restaurante cu stele Michelin sunt la dispoziția dumneavostră pe toată întinderea orașului. Așadar, vă oferim trei motive pentru a vizita orașul!
Cazare
Prima propunere este Hotel Savoy, situat în Piazza della Repubblica, o reședință care aparține grupului hotelier Rocco Forte. Hotelul este poziționat în apropiere de atracțiile orașului, inclusiv de renumita stradă de shopping Via Tornabuoni. Interioarele sunt create de Laudemia Pucci (fiica lui Emilio Pucci), oaspeții beneficiind de un restaurant încântător și sală de sport. Camerele oferă spectaculoase vederi panoramice – roccofortehotels.com;
Vinuri
Dealurile Toscanei sunt renumite pentru vinurile lor, regăsind aici condițiile perfecte pentru podgorii cu soiuri de struguri roșii și albe. Florența constituie o bază excelentă pentru explorarea diferitelor regiuni de producție pe care le oferă zona rurală din jur. Dacă doriți totuși ceva diferit, sugestia noastră este Valle Picciola, o cramă situată la o oră de mers cu mașina. Experiența include degustare de vinuri și brânzeturi – vallepicciola.com;
Bucătărie
O vizită în Florența trebuie completată cu experiențele culinare rafinate pe care splendidul oraș le oferă la tot pasul. Aveți posibilitatea să alegeți unul dintre cele șapte restaurante cu stele Michelin sau micuțele locații cu meniuri tradiționale florentine. Sugestia naostră se îndreaptă către Ciblèo, un restaurant situat în apropiere de Santa Croce. Influența asiatică este completată de numeroasele ingrediente de origine toscană – cibreo.com.