Florența: unde poți servi cele mai bune trufe?

0
99
Trufe în Florența

Florența este renumită pentru arta și frumusețea – aproape neatinsă – locul unde Renașterea se poate observa în toată splendoarea ei. Cu toate acestea, subiectul de astăzi este legat de una dintre cele mai căutate delicatese ale faimoasei provincii: Trufa!

St. Regis – Winter Garden (foto St. Regis)

Suntem în perioada optimă a anului, “regele pădurii” fiind din nou protagonistul celor mai bune și elegante restaurante florentine. Aromele pădurii revin în meniurile de top ale celor mai rafinate restaurante din oraș. De la “uovo ai tagliolini”, “battuta di fassona” și până la meniuri concepute special, nimic nu poate rezista trufei. Cum San Miniato rămâne capitala trufelor, este timpul să aflăm locurile unde se poate servi această delicatesă.

St. Regis Florence

Situată în Piazza Ognissanti, “Winter Garden” din cadrul hotelului St. Regis este locul perfect pentru gastronomie de înaltă calitate. Regăsim aici o selecție bogată de preparate cu trufe, în special la meniul de seară. Sunt disponibile meniuri precum “tartare di manzo”, “zabaiano salato al tartufo” sau “giardiniera di frutta e verdura”. O experiență interesantă vă este oferită în această perioadă de colaborarea hotelului cu “Savini Tartufi”.

Se-Sto on Arno (foto The Westin Excelsior)

The Westin Excelsior

Situat în Piazza Ognissanti, “Se·Sto on Arno Rooftop Bar” este renumit pentru bucătăria excelentă și uimitoarele priveliști asupra Florenței. Regăsiți aici numeroase meniuri care se bazează pe trufe, precum “i ravioli di zucca mantovana” sau “glassaggio al tartufo nero”. Totodată, “le tagliatelle fatte in casa” sunt completate de “arrosto di coniglio toscano al rosmarino e tartufo di stagione”. Experiențe completate de “tartufo e purè di patate”.

Meniu trufe Cestello Ristoclub (foto Cestello)

Cestello Ristoclub

Demersul nostru se încheie în Piazza di Cestello, locul unde te poți relaxa la umbra bisericii cu același nume. “Cestello Ristoclub“ este unul dintre cele mai bune restaurante de pește din Florența. Vei putea servi aici o excelentă “capasanta alla piastra”, servită cu cremă de anghinare, castane, ciuperci și trufe negre. Meniul propus pentru finalul de an este un omagiu adus delicatesei care îmbogățește un meniu deja rafinat și elegant.

Ți-a plăcut acest articol? Abonează-te la newsletter-ul The Gentleman’s Journal AICI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.