Florența, cele mai bune locuri de servit pește!

0
36
Pește în Florența (foto: Fabio Assirelli)

Florența este cunoscută pentru arta și clădirile impunătoare din perioada Renașterii, alături de vinurile sale delicioase. Fiind capitala Toscanei, te-ai aștepta – probabil – să vorbesc în acest articol despre vinurile și uleiurile de măsline ale sale.

Burro & Acciughe (foto: Romeing)

Ei bine, tema acestui editorial o reprezintă peștele și cele mai bune locuri de servit din splendidul oraș medieval. Dorești să servești fructe de mare și delicioase meniuri cu pește? În alegerea acestor destinații, am plecat de la ideea că produsele nu pot fi spectaculoase doar la malul mării. Totodată, vă invit să uitați – preț de o cină – de celebra Bisteca alla Fiorentina sau Lampredotto. Bucurați-vă de armonia aromelor și calitatea materiei prime.

Fiaschetteria Di Pesce

Situat în Piazza Taddeo Gaddi, spațiul este un adevărat “fiaschetteria” și locul d eunde poți cumpăra pește proaspăt. Ai posibilitatea să-l achiziționezi gata preparate sau să-l servești la masa restaurantului. Un loc cu o clientelă variată, oaspeții servind preparatele la măsuțe de mici dimensiuni. Cu o atmosferă relaxantă, puteți degusta numeroase preparate din pește, incluzând aici și varianta crudă – Fiaschetteria Di Pesce;

The Lodge Club (foto: The Lodge)

Burro & Acciughe

Poziționat pe Via dell’Orto, în cartierul Oltrarno, locația oferă o tânără realitate culinară a Florența. În San Frediano, printre străduțele care duc spre Piazza del Carmine, regăsim Burro & Acciunghe. Un local care îmbină aromele tradiției cu spiritul exotic al timpurilor moderne. Ești întâmpinat cu diferite preparate din pește, crudité sau vinuri albe, alături de crustacea la grătar. Bine de știut, localul oferă prânzuri și cine – Burro & Acciunghe;

The Lodge

Cea de-a treia locație este specială, locul unde poți experimenta cele mai diverse preparate din pește. Un spațiu cu trei suflete – restaurant fusion, cocltail bar și agora – care găzduiește inclusiv spectacole de divertisment. Cu fler internațional, restaurantul oferă priveliști spectaculoase asupra centrului istoric al Florenței și dealului Poggi. Aperitivele și cina sunt marcate de preparate din pește, precum sushi, ceviche sau stridii – The Lodge.

Ți-a plăcut acest articol? Abonează-te la newsletter-ul The Gentleman’s Journal AICI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.