Ferragamo, ușurință și bucurie pentru viață

0
133
Salvatore Ferragamo (Resort 2021)

Ferragamo – Lucrul de acasă, conectarea de la distanță – în timp ce luptă cu anxietatea și teama pentru un viitor nesigur – a fost o perioadă dificilă pentru designer. În mijlocul acestei probleme, ingeniozitatea unei întregi echipe – de la membrii studioului de esign și până la muncitorul din fabric și artizani – s-a dovedit a fi esențială pentru a realiza colecții care să exprime viziunea lor creative. Este exact ceea ce a reușit Paul Andrew să realizeze pentru Ferragamo: “…sunt mândru de echipa mea și foarte recunoscător, au eușit să realizeze un lucru uimitor lucrând de acasă. Această colecție este cu adevărat specială pentru mine…”.

Salvatore Ferragamo (Colecția Resort 2021)

Funcționalitatea, liniile curate, materialele organice și construcția minimalist au fost concept ecare rezonează cu ideile în materie de modă ale designer-ului american. Realizate cu accent pe ușurință și suplețe, acestea au folosit în principal materiale organice: pielea este reciclată, în timp ce bumbacul și cașmirul sunt produse și certificate în mod durabil. De altfel, designerul s-a angajat să conducă compania într-o direcție durabilă, grija față de mediul înconjurător regăsindu-se în centru creațiilor sale. Până anul viitor, cel puți 25% din toate materiile prime utilizate în producție vor fi din categoria celor responsabile. Reducerea deșeurilor este o altă preocupare. “….din necesitate am fost cumva forțați să ne concentrăm mai strict asupra procesului de execuție, atât din punct de vedere creativ, cât și productiv.…”, menționează Paul Andrew. “….nu am supra-dezvoltat colecțiile, noi mergând pe ideea «mai puțin, dar mai bine».

Salvatore Ferragamo (Colecția Resort. 2021)

Înțelegerea acestor concepte vor rămâne cu siguranță prioritățile mele…”. Lokbook-ul, împreună cu videoclipul produs pentru Milano Digital Fashion Week, a fost realizat lângă Florența, într-o vilă modernistă de la mijlocul secolului trecut – proiectată de arhitectul Italian Massimo Tempestini – situată pe litoralul provinciei Toscana. Liniile curate ale colecției se bazează pe ideea sofisticată de stil a lui Salvatore Ferragamo, în timp ce împrejurimile naturale se aliniază la ușurința și bucuria pentru viață pe care paul Andrew a dorit să o transmit. “….ieșind din vremuri atât de întunecate, am vrut să readuc bucuria mediului natural înconjurător și al vieții”, a menționat – zâmbind – designerul de origine americană. Piesele sunt lejere, cu un ton utilitar, ele fiind situate în centrul ambelor colecții (masculin/feminin).

Salvatore Ferragamo (Colecția. Resort 2021)

Un costum fără mâneci – pentru Ea – este completat – pentru El – de unul nestructurat, fără căptușeală, ambele croite din bumbac de calitate în nuanțe de nisip. Portocaliul strălucitor vine să ofere energie, alături de un honorac din nailon reciclat, în timp ce o fustă midi este completată de un caftan tricotat cu dungi. Se adaugă o noă animal print, un model hybrid girafă-leopard refăcut din motive regăsite în arhivă, se regăsește atât pe un trench feminin, cât și pe o cămășa supradimensionată masculină. de altfel, acest motiv este singurul element decorative al unei colecții foarte “cuminți”. “…nu există nici-o dorință de a realiza piese vestimentare complicate în acest moment…”, a declarat Paul Andrew. Deși destul de redusă, colecția emană o senzație plină de viață, estivală; e ava fi livrată în magzinele mărcii în cursul lunilor mai și iunie 2021, Ferragamo fiind pregătit să-și joace rolul post-pandemie.

Detalii aici: FERRAGAMO

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here