Ferdinand Berthoud: despre arta timpului!

0
179
Chronomètre Ferdinand Berthoud 1.6-3

Ferdinand Berthoud Chronomètre FB 1.6-3 emană o senzație sportivă încă de la prima vedere. Ceasul se prezintă cu o carcasă din oțel tratat cu DLC negru, curea de cauciuc și cadran negru-satinat. Mecanismul dispune de jumătăți de punte din safir, ecou al modernității manufacturii orologere!

Detaliu ceas FB 1.6-3 (foto Ferdinand Berthoud)

Ceasurile din oțel sunt printre cele mai căutate creații, fiind mult mai rare decât cele din aur și platină. Iar Chronomètre FB 1.6-3 este cu atât mai remarcabil cu cât este prima piesă complet neagră a mărcii orologere. Este o piesă unică, ținând cont că a fost concepută exclusiv pentru galeria “Art in Time” din Monaco. Conform mărcii, o parte din veniturile obținute din vânzarea ceasului vor fi transferate către organizații caritabile.

Unicitate

Natura singulară a acestui ceas este clară de la prima vedere. Pentru prima dată, Chronométrie Ferdinand Berthoud ”îmbracă” unul din modelele sale în DLC negru. Această mișcare îndrăzneață este în concordanță cu evoluțiile mărcii de până acum. Încă de la începuturi, pe lângă performanțele tehnice, producătorul a căutat să confere ceasurilor un aspect contemporan. Iar Chronomètre FB 1.6-3 explorează acest etos modern.

Detaliu mecanism FB 1.6-3 (foto Ferdinand Berthoud)

Este un ceas atât sportiv, cât și îndrăzneț, carcasa, rama, cadranul, coroana și cureaua fiind “îmbrăcate” complet în negru. Este prima carcasă din oțel a colecției FB1, ceea ce îl face unic în gama de produse. Oțelul este tratat cu DLC negru, în timp ce coroana este prevăzută cu inserții ceramice, șuruburile fiind din titan. Cadranul beneficiează de un tratament galvanizat negru, secundarul și rezerva de putere fiind marcate cu roșu.

Mecanism

Mecanismul poate fi admirat prin hublourile laterale ale carcasei octogonale. Adăpostește calibrul FB-T.FC-2, construcția fiind unică în orologeria contemporană, cu cinsprezece punți și trei semi-punți conectate prin stâlpi vericali. Chronométrie Ferdinand Berthoud a conceput un mecanism care aduce aminte de cronometrele marine din secolul al XVIII-lea. “Fiecare creație are propria identitate”, spune Karl-Friedrich Scheufele.

Ceas colecție FB 1.6-3 (foto Ferdinand Berthoud)

“Nici acest ceas nu face excepție, comunicând o senzație de sportivitate”, completează K.F. Scheufele (Președintele Chronométrie Ferdinand Berthoud). “În ultimii ani, colecția FB1 și-a demonstrate capacitatea de a întruchipa o gamă de stiluri diferite. Nu poate exista nicio îndoială că acest ceas marchează o piatră de hotar pentru Ferdinand Berthoud. Este un pas semnificativ către vastele  posibilități de personalizare ale  colecției”.

Ți-a plăcut acest articol? Abonează-te la newsletter-ul The Gentleman’s Journal AICI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.