FENDI SUB SEMNUL ALCHIMIEI

0
101
Fendi - SS'19

Pentru sezonul următorul, Fendi l-a avut ca invitat pe Nico Vascellari – partener al Delfinei Delettrez și ginerele Silviei Venturini Fendi – designerul fiind și semnatarul colecției pentru primavera/vară 2019. De altfel Delfina s-a aflat în culise, în căutarea cuvântului misterios (FENDI fiind imprimat pe gâtul ei, așa cum Double-F era ștanțat în partea superioară a cizmelor de tip-cowboy din piele de crocodil pe care le purta) și, după cum explică chiar mama artistului: “Nico are o personalitate care mă fascinează, ceea ce cred că se întâmplă și în cazul Delfinei. Pentru că el are o latura întunecată, dar, de asemenea, este calm, dulce și delicat. Așadar, m-am gândit la el atât din punct de vedere uman, cât și din perspectiva muncii sale; el se transformă pe scenă”.

Spectacolul oferit de Nico Vascellari nu era inclus în programul show-ului, dar el a reușit o tranformare spectaculoasă prin anagramarea numelui Fendi în Fiend, precum și a cuvântului Roma în Amor, ilustrările sale având ca sursă de inspirație pe cunoscutul Karl Lagerfeld (o altă parte a Fendi) și Jokarl – simbolurile alchimiei fiind prezente printre decorațiunile colecției. De asemenea, a existat o reproiectare realizată de Nico Vascellari a monogramei Double-F, ceea ce va exercita cu siguranță o magie importantă a mărcii italiene. Fundalul pe care s-a desfășurat prezentarea colecției a fost gândită de Nico Vascellari în nuanțe închise, ilustrațiile prezente oferind imaginile unei broaște, alături de simbolistica șarpelui și a lumânărilor.

În mare parte, spectacolul de modă s-a desfășurat între lumină și întuneric, menționând aici piesele vestimentare din piele neagră ce au fost completate de elementele în nuanțe deschise. Siluetele erau în concordanță cu actualele direcții Fendi: ținutele casual sunt însoțite de pălării și cămăși cubaneze, alături regăsind treninguri și sandale sport (însoțite uneori de șosete cu monograma Fendi). O notă specială a fost remarcată în ceea ce privește costumele, linia lor fiind una deosebit de modernă, o linie elegantă ce a beneficiat de accesorizarea cu genți supradimensionate, contrastul fiind asigurat de elemente fine – realizate în nuanțe deschise. În acest moment, amestecarea alchimiei cu efemerul reprezintă o formulă de modă dovedită pentru magia succesului comercial, dar, prin intermediul lui Nico Vascellari, brandul reușește să “flirteze” cu partea sa cea mai întunecată. Sursă text: Vogue/Fendi; Mai multe detalii aici (www.fendi.com).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here