FABERGÉ VISIONNAIRE CHRONOGRAPH

Ultimii doi ani au fost pentru Fabergé unii dintre cei mai prolifici şi, după lansarea Visionnaire Chronograph la începutul acestui an, este clar că vor urma şi alte modele. De altfel, ultimele două ceasuri – Lady Compliquée Peacock fiind unul dintre cele mai bune modele ale anului 2016 – au câştigat importante premii la Grand Prix D’Horlogerie de Genève (în 2015 şi 2016), nefiind deloc surpinzător să se întâmple acelaşi lucru şi cu acest model.

Încă odată, brand-ul a apelat la Jean-Marc Wiederrecht (de la Agenhor, un binecunoscut furnizor de complicaţii pentru mărcile de lux), printre clientii săi regăsim și nume precum Harry Winston, Van Cleef & Arpels, Romain Jerome sau Hermès. Wiederrecht şi-a construit reputaţia prin modul de abordare a design=ului de mecanisme, măiestria lui fiind de aşteptat să se vadă şi în această ultimă creaţie. Păstrarea design-ului DNA de la modelul precedent (Visionnaire DTZ) face ca acest cronograf să nu arate diferit faţă de predecesorul său. Design-ul carcasei include două mici butoane (în dreptul orelor 10 şi 2), simpla lor apăsare făcând ca acestea să iasă din locaşul lor. Indicatoarele de oră sunt realizate din aur şi se află poziţionate sub cadranul din safir “afumat”, acesta dezvăluind parţial mecanismul.

Odată ce vă obişnuiţi cu design-ul acestui ceas, Visionnaire Chronograph devine unul dntre cele mai uşor de citit cronografe de pe piaţă, practicităţii lui adăugându-se şi estetica unică. Design şi funcţionalitate, acestea sunt atributele noului ceas, calibrul complex oferind o rezevă de putere de şaizeci de ore în timp ce oscilează la o frecvenţă standard de 3 Hz sau 21600 vibraţii pe oră. În final, trebuie menţionat și faptul că Fabergé a lansat deja pre-comenzile – atât pentru versiunea din aur roz, cât şi versiunea din titan a Visionnaire Chronograph – preţurile anunțate fiind de 39,500 dolari, precum şi a variantei din ceramică neagră – la un preț de 34,500 dolari – primele livrări fiind aşteptate în luna noiembrie (a.c.). Mai multe detalii aici (www.faberge.com).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here