Evoluție, proiect de artă dezvoltat de MINI!

0
638
Evoluție. Adrian Mitu (artist)

Evoluție – o lucrare de artă dezvoltată sub conceptul digital “New MINI. BIG LOVE” – marchează lansarea a două picturi de mari dimensiuni realizate de artistul Adrian Mitu pe două capote de motor MINI Electric. Cunoscut la nivel internațional pentru lucrările sale, Adrian Mitu este un artist cu o forță narativă remarcabilă, compoziţiile complexe spunând  poveşti puternice din istoria mărcilor, aşa cum a fost seria “Blue Coffee” dedicate 100 de ani BMW, “Blue Hero” dedicat lui Jochen Neerpasch sau “Blue One” dedicat BMW M1.

Evoluție (expunere lucrări New MINI. BIG LOVE)

De asemenea, lucrările lui Adrian au fost expuse în muzee dedicate automobilului din România (Ţiriac Collection) şi Statele Unite (LeMay – America’s Car Museum şi BMW Car Club of America Fundation). Plecând de la această idee, la finalul săptămânii trecute am avut plăcerea de a participa la conferința online dedicate lansării celor două lucrări de artă, precum și a conceptului digital, gazda noastră fiind Alexandru Șeremet (PR & Communication manager al BMW Group România). Evenimentul ne-a dezvăluit și o premieră: primele lucrări realizate de Adrian Mitu în acrylic și pe o evoluție cu totul nouă: capotele de motor ale unei mașini electrice.

Evoluție. Detaliu execuție lucrări Adrian Mitu

“Evoluţie” reprezintă o compoziţie realizată din două lucrări, ambele concepte fiind dezvoltate pe baza unei explorări personale pe care Adrian Mitu le-a făcut asupra istoriei mărcii britanice. Prima este dedicată evoluţiei mărcii MINI şi îl aduce în prim-plan pe creatorul modelului original, Alec Issigonis. Cea de-a doua capotă îl are ca personaj principal pe John Cooper, cel care a transformat a reușit să transforme Mini într-un succes în motorsport şi care a dat numele modelelor evoluție ale mărcii. Ambele compoziţii sunt construite pe baza unei evoluției personală pe care Adrian le- făcut în jurul celor două personaje principale şi în jurul istoriei mărcii.

mai multe știri auto AICI

În lucrări se ascund multe detalii: de la Criza Canalului Suez din 1956, care a declanşat cererea pentru automobile economice, până la momente care au definit carierele lui Issigonis sau Cooper. În acelaşi timp, ambele lucrări au în partea centrală un MINI Electric şi elemente care sugerează electricitatea, ca o tranziţie către viitor. “Acest proiect este pentru mine un nou început, iar începuturile mele sunt legate de Mini. Acum opt ani aveam o schiță în camera mea, peste care am decis să pun cafea. Şi acel moment a fost poate începutul meu artistic pentru că a dus după un an de schițe cu cafea la prima mea expoziție”, spune Adrian Mitu.

Evoluție. Expunere showroom New MINI. BIG LOVE

“În ce privește proiectul MINI, acesta este începutul unei noi direcţii artistice pentru mine, atât prin tehnică, dar mai ales prin suportul foarte interesant. Acum o fac printr-o tehnică nouă, mult mai aproape de pictura în ulei”, completează Adrian. Cele două lucrări – “Evoluţie. Alec Issigonis” şi “Evoluţie. John Cooper” – vor fi prezente în următoarele luni în cele două centre MINI din București, la Auto Cobălcescu şi Automobile Bavaria, începând cu 7 mai. Astfel se reporneşte #ArtMeMINI, prin care cele showroomuri-le MINI îşi propun să devină un spaţiu de exprimare pentru artiştii români care colaborează cu BMW Group.

Ți-a plăcut acest articol? Abonează-te la newsletter-ul The Gentleman’s Journal pentru mai multe informații AICI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.