Ethimo, colecție inspirată de lumea naturală

0
139
Colecția Rafael Ethimo (Paola Navone)

Ethimo, un producător italian de mobilier exterior, propune pentru sezonul de vară o linie denumită Rafael. Realizată sub îndrumarea designer-ului Paola Navone, gama include scaune de zi, șezlonguri și mese pentru cafea, cele mai multe fiind bazate pe rame cu forme neregulate, cu plăci din lemn aranjate sub forma unui spătar. Piesele, concepute pentru producătorul italian, sunt produse din lemn de tek, cu inserții de marmură și piatră de lavă. O colecție în care Paola Navone își regăsește sursa de inspirație în lumea naturală și destinațiile exotice, formele liniei Rafel fiind descrise drept “destructurate” și “aproape tribale.”

Rafael – Ethimo (Paola Navone )

“Colecția Rafael este robustă, confortabilă și prietenoasă”, menționează dna. Navone. “Plăcile din lemn care formează spătarul sunt diferite, ele fiind prinse cu capse metalice de mari dimensiuni. Această suprafață lemnoasă și organică formează un «cuib» moale de perne. Am dedicat colecția Rafael unei case foarte speciale”. Fotoliul pentru lounge dispune de un scaun pentagonal și spătar care te învăluie parțial, prevăzut fie cu o configurație în partea stângă, fie în partea dreaptă, astfel încât două canapele pot fi aranjate în așa fel încât să se plieze pe un lounge cu suprafața mai mare.

Colecția Rafael (Ethimo by Paola Navone)

Totodată, există un pat de zi – cu o lungime de peste doi metri – care propune aceeași opțiune de spătar (stânga sau dreapta) și un șezlong dreptunghiular cu baza formată din plăci de lemn. Cu o formă hexagonală, masa pentru cafea se integrează în cadrul acestei colecții, în timp ce o unitate hibridă – care combină designul fotoliului din lounge cu masa latrală de mici dimensiuni – sunt, de asemenea, disponibile. Culorile acvatice sunt proeminte în cadrul colecției și sunt ușor de observat atât pe mobile, cât și pe textile, materiale care au fost proiectate tot de dna. Paola Navone. Ramele din lemn sunt produse în nuanțe calde de “tek periat” sau cenușii din “tek afumat”, în timp ce plăcile meselor sunt fie din piatră de lavă smălțuită (în nuanțe de smarald) sau marmură de culoare albă.

Rafael – Ethimo by Paola Navone

Textilele sunt disponibile cu texture diferite și variează de la nuanțe chartreuse și spumă de mare, până la gri sau alb. Paola Navone este unul dintre cei mai celebri designeri italieni, ea absolvind în 1973 Universitatea Politehnică din Torino, lucrând alături de Alessandro Mendini, Ettore Sottsass Jr. sau Andrea Brazi în cadrul Studio Alchimia – printre proiectele ei cele mai recente enumerând interioarelele “imperfect, aproape artizanale”, realizate pentru mai multe puncte McDonald’s din Franța. Mai multe detalii despre colecție sunt disponibile AICI.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here