Ermenegildo Zegna, reconstruiește garderoba!

0
626
Ermenegildo Zegna (colecție SS2022 - foto: Zegna)

Ermenegildo Zegna a inaugurat săptămâna modei pentru bărbați cu una dintre cele mai reușite colecții ale sale. Realizată sub bagheta lui Alessandro Sartori, eticheta de modă s-a concentrate maim ult asupra țesăturilor și proceselor de fabricație.

Colecție SS2022 (foto: Ermenegildo Zegna)

Pentru sezonul de SS2022, Zegna a optat pentru o prezentare video, spectatorii fiind purtați de-a lungul unui gard viu. Totodată, ei au putut admira un cartier milanez mai puțin cunoscut, construit de Aldo Rosii în anii 1960/1970. Înconjurat de peisajul pustiu și impunător, modelele au mărșăluit către o piață deschisă, umbrită d eturnurile lui Dominique Perrault. La final, modelele sunt așezate în deplină libertate lângă o fântână.

Linia colecției

Fără excepție, siluetele erau monocrome, aerisite și fluide. Hainele păreau a fi intangibile și, precum nori, plateau cu ușurință pe trupurile modelelor. Paltoanele lungi și jachetele în stil kimono, strânse în talie cu o panglică, se strângeau aproape imperceptibil. Tricourile de mari dimensiuni accentuează impresia de ușurință. Menționăm aici și cămășile jachetă din piele de vițel cu efect mat, care păreau a fi realizate din bumbac.

Colecție SS2022 (foto: Zegna)

Cămășile, bluzele și tricourile supradimensionate sunt purtate cu pantaloni scurți și pantaloni largi. Look-urile, ca majoritatea ținutelor prezentate, sunt construite în același ton. Când cămășile și jachetele sunt introduce în pantaloni, aspectul este unul de salopetă. Această impresie este subliniată de o estetică de lucru, cu gamă de piese cu maxi-buzunare. O colecție care ne prezintă piese elegante și funcționale.

Reinterpretare coritoriei clasice

Sartori își continuă reinterpretarea subtilă a croitoriei clasicem rezultatul fiind o serie de ținute mai puțin formale. La fel de luxoasă, colecția amintește de carantină și lucrul de acasă, piesle fiind mai relevante ca niciodată. “În acest moment, este mult mai ușor să transmiți mesaje puternice”, spune Alessandro Sartori. “O garderobă cu piese multifuncționale, ușoare și confortabile este. fără îndoială, mult mai atractivă”.

Colecție SS2022 (foto – Ermenegildo Zegna)

Denumită “The New Set”, colecția vrea să rupă pentru totdeauna codurile tradiționale ale modei masculine. Designer-ul înlocuiește blazerul cu jacheta de in cu trei nasturi, costumele și cămășile albe fiind scoase. Noua garderobă masculină este construită în jurul a patru categorii: jachetă sau tricou, tricotaje, pantaloni și pantofi sport. Tonurile de culoare ERMENEGILDO ZEGNA implică rozul-pastel, nisip, tutun, alb-murdar, albastru și verde.

Ți-a plăcut acest articol? Abonează-te la newsletter-ul The Gentleman’s Journal pentru mai multe informații AICI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.