Share This Article
Epoque Hotel Relais & Châteaux a lansat platforma L’Art de Vivre, concept care propune un calendar dinamic de evenimente. Bine structurat, conceptul de evenimente culinare este menit să conecteze publicul urban cu arta rafinamentului și ospitalitatea autentică.

Această inițiativă reflectă angajamentul hotelului în oferirea unor experiențe culturale și gastronomice de excepție la nivelul capitalei. “Încă de acum 15 ani, promisiunea Epoque Hotel a fost să fie un spatiu al eleganței în inima orașului. Anul 2025 marchează un nou capitol în acest demers. Oferim astăzi o selecție de evenimente menite să aducă împreună maeștri culinari, artiști și creatori care rezonează cu valorile noastre”, a spus Diana Popescu.
Conceptul
Prin lansarea conceptului L’Art de Vivre, hotelul propune oaspeților săi experiențe inedite care extind inițiativele lansate deja în 2024. Printre acestea se numără FestiviThé, o inițiativă care a transformat ritualul ceaiului într-o celebrare a rafinamentului franțuzesc. În fiecare weekend, oaspeții au fost invitați să descopere numeroase delicii culinare. Printre acestea s-au numărat sendvișuri gastronomice, tort de mere sau praline realizate în casă.

“FestiviThé a fost un proiect pilot, al cărui feedback a confirmat-apetitul publicului pentru experiențe-fine”, spune Ioana Petrescu (Epoque Hotel). “Experiența s-a bazat pe arome recognoscibile, într-un cadru elegant. Succesul acestui concept a stârnit în noi dorința de a continua acest gen de experiențe. În cursul anului 2025, vom transforma acest ritual într-o tradiție permanentă, adaptată fiecărui anotimp”, completează Ioana Petrescu.
Experiențe
Un punct interesant al proiectului îl reprezintă implementarea în București a experienței Kong-Hans Kælder (restaurant cu 2 stele Michelin). Împreună cu Mark Lundgaard, experiența continuă cu o cină excepțională pe 6 și 7 aprilie. În cadrul serii, chef Mark Lundgaard va crea o experiență demnă de o capitală gastronomică. Evenimentul va avea loc în Epoque Tasting Room, un spațiu pentru 16 persoane și cramă elegantă de vinuri prestigioase.

“Unul dintre cele mai respectate restaurante ale lumii se află în Copenhaga, un oraș devenit epicentrul gastronomiei mondiale. Faptul că Mark-Lundgaard a reușit să se remarce într-un mediu atât de competitiv, este o dovadă a măiestriei sale. Suntem privilegiați să putem replica experiența Kong Hans Kælder în spațiul nostru. Această oportunitate se datorează pasiunii noastre și apartenenței la Relais & Châteaux”, a spus Diana Popescu.
Experiența
În acceași notă colaborativă, hotelul continuă seria de evenimente SecrEAT, o experiență gastronomică exclusivistă. “Secretul” experienței gastronomice constă în dezvăluirea numelui Chef-ului (doar) în seara evenimentului. Cu o primă ediție desfășurată în ianuarie 2025, SecrEAT l-a avut ca protagonist pe Chef Paul Oppenkampf. Conform reprezentanților hotelului, următoarele edițiii vor aduce împreună chefi din România și din afara granițelor.

Experiența culinară continuă cu Food Meets Culture, exercițiu cultural care pornește de la gastronomie. Sesiunile explorează conexiunile dintre gastronomie și arta modernă, precum moda, pictura sau artele. “La fel ca în artă, și în gastronomie fiecare element poartă o semnificație culturală profundă. Prin Food-Meets-Culture, dorim să arătăm că este o formă de artă, un limbaj universal-care unește-oameni și idei”, spune Ioana Petrescu.
EPOQUE HOTEL – Intr. Aurora 17C, București, detalii AICI.