Share This Article
Pe măsură ce dietele vegane câștigă teren în rândul clienților, Emirates va introduce numeroase meniuri la bordul aeronavelor sale. Cu o creștere de 40% în ultimul an, meniurile vegane se vor bucura de aportul a peste 300 de rețete.

Cei care vor alege să zboare cu Emirates, vor avea ocazia să se bucure de numeroase și delicioase meniuri vegane. La clasa Economy, clienții se pot bucura de meniuri precum crepe de năut umplute cu morcov, ardei, ciuperci și roșii. Ei pot experimenta o frittata texturată de dovleac, alături de o tocană de năut cu pătrunjel și orez. Deserturile includ un mousse de nucă de cocos cu compot de mango sau o delicioasă budincă de ciocolată.
Noutăți meniuri
Clienții care aleg să zboare la Premium Economy vor putea servi meniuri precum curry cu fructe și orez basmati. Totodată, pot alege o tocană din castane, urmată de un cheesecake cu ciocolată sau parfait de zmeură. La clasa Business sunt oferite meniuri elegante și creative, precum conopidă cu cereale, pere caramelizate și pesto de leuștean. La capitolul desert, călătorii pot opta pentru un tort cu ananas și nucă de cocos sau compot de căpșuni.

În ce privește First Class, aici poti beneficia de meniuri care includ arome sofisticate. Printre meniuri se numără curry de vinete cu orez și cartofi turmeric sau spanac sotat cu suc de legume rădăcinoase. Deserturile se prezintă în nuanțe contraste, crema Chantilly fiind completată de fondant de ciocolată caldă cu frișcă de caju. Elegantele meniuri vor fi completate în cursul anului de brioșe cu fructe, pizza vegană și zmeură cu fistic.
Opțiuni vegane
Cei care optează pentru meniuri vegane, trebuie să știe că acestea pot fi accesate prin precomandă la bord. De asemenea, meniurile sunt disponibile prin comandă directă la First Class sau Emirates Lounge. Clienții pot solicita mese vegane pe toate zborurile Emirates și toate clasele de călătorie cu 24h inainte de plecare. Important de menționat este și calitatea ingredientelor, acestea provenind din fiecare colt al globului (unde ajunge compania).

Unele din produsele folosite provind de la Beyond Meat (California, Statele Unite) sau Arlene (Emiratele Arabe Unite). De exemplu, tofu presa teste adus din Japonia, în timp ce ciocolata neagră vegană este obținută din Franța. La First Class sau Business, clienții se pot răsfăța cu verdeață proaspătă obținută din ferme certificate ecologic. Astfel, călătorii globali au la dispoziție meniuri care includ salată verde, rucola sau spanac.
Istoria bucătăriei vegane
La bordul avioanelor Emirates se servesc meniuri de inspirație vegană încă din anii 1990. Inițial, cerințele vegane s-au concentrat pe anumite rute, precum Addis Abeba. Cu toate acestea, datorită unei cereri aflate în creștere, Emirates a decis să suplimenteze meniurile vegane. Acestea au câștigat popularitate pe rutele din Statele Unite, Australia și unele destinații din Europa. Astfel, compania oferă posibilitatea alegerii unui meniu sănătos.