“Gentleman” este astăzi un termen dedicat barbatului modern, cel care adoptă gesturi și stiluri de modă veche, un fel de “club exclusivist” în care doar unele personae sunt acceptate. Există elemente care identifică un adevărat gentleman, precum punctualitatea sau deschiderea unei uși pentru o femeie, el știind să converseze despre orice subiect fără a epata și fără să-i pună într-o poziție stânjenitoare pe cei care nu cunosc o anumită temă.

Chair dacă este o emă reluată și reluată, a deveni un Gentleman desăvârșit constituie esența masculinității, o stare de spirit ce trebuie căutată și însușită de fiecare generație în parte. Pe lângă prezentarea “Being of a True Gentleman’, ar trebui să vorbim acum și despre aspectul unui bărbat ce se dorește a fi inclus în această categorie. Este cunoscut faptul că a avea clasă este o caracteristică cu care te naști – și nu poate fi predată – dar, din fericire, există câteva reguli foarte simple pentru a face față oricărei situații cu stil și gust impecabil.
Există câteva elemente care nu ar trebui să lipsească niciodată din garderoba unui Gentleman, unele dintre acestea putând fi îmbinate cu personalitatea fiecărui bărbat. Costumul, cel mai probabil croit pe măsura ta (sau Bespoke) este piesa centrală a garderobei masculine, o piesă necesară atunci când frecventezi anumite evenimente sociale sau, poate mai simplu, pentru întâlnirile importante pe care un bărbat le are în mediul biroului. De asemenea, cămașa trebuie tratată ca un element important, cel puțin trei culori trebuind să fie prezente în garderobă: albș, albastră și cele cu model/dungi în culori subtile.
Pantalonii (dacă se poate, croiți pe măsură) trebuie să fie de calitate, ceea ce face ca ei să pună în valoare linia piciorului, culorile de bază fiind albastru, bej și gri (o mențiune fiind necesară aici: astăzi, pantalonii din stofă pot fi asortați cu un tricou de calitate, pantofii de tip sport trebuind să fie neapărat parte integrantă a ținutei). Totodată, o pereche de jeansi clasici nu ar trebui să lipsească. Pentru zilele mai reci, veți avea nevoie de un trench în stilul elegant Burberry, precum și de un pulovăr din cașmir și jachetă cu unul sau două rânduri de nasturi. Un alt element important al garderobei masculine îl reprezintă încălțămintea, de preferat fiind cea realizată Bespoke.
Pentru zi, se poate opta pentru un pantof de tip brogue, cu modele clasice perforate, loafer sau – pentru aspect mai elegant – un pantof cu cataramă (de tip monk). În schimb, pentru seară este necesar un pantof în nuanță de negru – de tip Oxford. Astăzi, pantofii sunt printre primele lucruri care sunt observate la un bărbat, alegerea elegantă a unui astfel accesoriu dezvăluind pe deplin caracterul celui care îi poartă. În fine, acest articol se dorește a fi un preambul al unor evenimente dedicate educării stilului personal, în perioada următoare urmând să ținem la curent cu un calendar – inspirational zicem noi – al unui proiect mult mai amplu. Lasă-te inspirit de calitatea produselor masculine, alegerea atentă a acestora urmaând să ofere o notă suplimentară garderobei tale. Sursă articol: Moreschi/Arhivă.