DOXA lansează SUB 300 Carbon COSC!

0
364
DOXA Ediție limitată Sub 300 Carbon COSC

DOXA lansa în cursul anului 1967 conceptul revoluționar SUB, un prim model fiind denumit SUB 300, primul ceas conceput special pentru scufundare și care era accesibil publicului larg. Inovațiile radicale pe care le-a introdus au transformat ceasul într-un reper important al piței, inclusiv pentru profesioniști. Ceasul era rezistent pană la 30 bar (aproximativ 300 metri) și era primul produs care se prezenta cu o ramă unidirecțională și cu o indicație dubșă a timpului și adâncimii de sufundare.

DOXA Sub 300 (aquamarine black)

O funcție important pentru acea perioadă, noul produs oferind posibilitatea calculării și monitorizării concomitente a scufundării, asigurând astfel o ascensiune sigură și fără opriri pentru decompresie. Pentru această perioadă, tabelul întocmit de marina americană – pentru decompresie – era cel mai avansat sistem, permițând scafandrilor să-și monitorizeze timpul petrecut sub apă în funcție de adâncime și să revină la suprafață în deplină siguranță. Inginerii DOXA au aplicat metodele de calculare ale marinei americane și au încorporat cele două metode cu ajutorul a două cedrane – unul portocaliu pe inelul exterior (adâncime) și unul negru pe inelul interior (minute) – inovația fiind brevetată de manufactura DOXA.

Mai multe știri premium AICI

De asemenea, SUB 300 a devenit aproape instantaneu un produs recunoscut – legendar am putea spune – și dintr-un alt motiv: a fost primul ceas diving care a beneficiat de un cadran în ton portocaliu, în contrast cu cele negre sau able la ceasurile obișnuite pentru scufundare din acea perioadă. Începând cu anul 1968, modelul SUB 300 a ajuns și pe încheietura scafandrilor angrenați în aventura Calypso, milioane de telespectatori putând să-l vadă în captivantele emisiuni “The Undersea World of Jacques Cousteau”. De altfel, Jacques-Yves Cousteau a fost atât de captivat de modelul SUB 300 încât a negociat drepturile exclusive de distribuție a mărcii în Statele Unite. Peste ani, mai exact în 2015, o altă ediție debuta pe piață.

Mai multe știri auto AICI

SUB 300 era disponibil în trei tonuri de culoare: portocaliu, negru și argintiu. După succesul SUB 300 Aqua Lung US Diver – lansat în 2020 și limitată la 300 de piese (numerotate) – o nouă ediție este disponibilă pentru pasionați, DOXA lansând modelul SUB 300 Carbon COSC în șase culori și zece versiuni, ceasul fiind realizat în tonuri vibrante, luminoase și estivale, un produs pregătit pentru marea aventură. Modelul este disponibil alături de curele din cauciuc ton-pe-ton (pentru a se potrivi cu nuanța cadranului) sau negru. Cauciucul oferă diferite marcaje DOXA și beneficiează de o clemă pliabilă – acoperită cu PVD negru – evidențiată cu simbolul “DOXA Fish”, curea prezentând și o extensie ajustabilă pentru costumul scafandrului.

DOXA Sub 300 (searambler black)

Cu un diametru de 42,5 mm, SUB 300 Carbon COSC dispune de o carcasă din titan și un buton de reglare pentru o protecție cât mai mare. Cristalul de safir este rezistent la zgârieturi și dispune de tratament antireflex, forma distinctivă a cupolei amintind de seria original din 1967. Mecanismul este certificate COSC și oferă o rezervă de putere de aproximativ 38 de ore. Toate afișajele dispun de tratament cu Super-LumiNova®, ceea ce asigură ceasului o lizibilitate excelentă în timpul scufundărilor. Indecșii orelor sunt clari, la fel ca indicația dublă a timpului de sufundare și a adâncimii, inserțiile cadranului fiind realizate în tonuri portocalii, galbene și albastre, cu punct luminous la ora 12. Detalii DOXA Watches AICI.

Ți-a plăcut acest articol? Abonează-te la newsletter-ul The Gentleman’s Journal pentru mai multe informații AICI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.